444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Mühendislik

‘‘Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Patent Mühendislik, Fikri ve Sınai Haklar, özellikle patent konusu dalında uzman mevkiye gelmiş mühendis tabanlı kişilerin elde ettiği gayri resmi unvana verilen isimdir. ’’


Herkesin bilindiği gibi ülkemizde yer alan özel ve devlet üniversitelerinde patent mühendisliği adı altında eğitim sunan bir bölüm yer almamaktadır. Bu sebepten dolayı patent mühendislik ifadesi gayri resmi bir unvandan öte değildir.


Ne yazık ki ülkemizde patent mühendislik ismi altında üniversitelerde 4 yıllık bir program yer almamaktadır. Lakin çeşitli sektörler kapsamında yer alan yüksek gerilim mühendisliği gibi, mikro işlemci, PLC yazılım mühendisliği gibi 4 yıllık bölümler bulunmayan lakin sektörde bu isimler altında çağrılan uzmanlık konuları mevcutsa patent konusunda uzman konumda bulunan mühendislere de patent mühendisleri sektör bünyesinde ifade edilmektedir. Genel anlamda bu kullanım tümün doğru bir ifadedir. Çünkü, mühendislik bölümleri temel bölümlerden meydana gelmektedir. Örneğin bilgisayar mühendisleri yazılım konusunda uzman pozisyona geldiklerinde yazılım mühendisi unvanı ile ifade edilmekte yada elektronik mühendisleri telekomünikasyon sektöründe uzman pozisyona geldiklerinde kendilerini telekomünikasyon mühendisi şeklinde ifade etmektedirler. Bu durumun pek çok örneği ister yurt içinde isterse de dış ülkelerde anılmaktadır. Özellikle dış ülkelerde çoğu elektronik ve bilgisayar mühendisi sistem sektörü alanında boy gösterdiklerinde sistem mühendisi unvanı ile anılmaktadır.


Patent mühendisi ve patent vekili ifadeleri birbiri ile aynı tanım veya açıklamayı  karşılamamaktadır. İki ifadenin de farklı açıklamaları bulunmaktadır. Üniversitelerin alan belirtilmesizin herhangi bir lisans programından bölümünden mezun alan kişi patent vekili olabilir. Patent mühendisi ise, patent tescil işlemleri hakkında uzman pozisyona gelmiş üniversitelerin teknik bakımdan eğitim sunan bölümlerinden mezun olmuş ve teknik donanıma sahip olan şahıslardır. Tekrar belirtelim patent mühendisi gayri resmi bir unvandır.

Patent Mühendisleri, kuruluşların Fikri Haklar ve Ar-ge ile alakalı olan alanlarda görev verildiği gibi özel patent ofislerinde de iş yaşamını sürdürebilmektedir.

Şirketimizin patent mühendisinin görevleri ve hizmeti Çerçevesi

  1. Patent veya faydalı model tarifname yazımı
  2. Patent veya  faydalı model raporlu ön araştırma oluşturulması
  3. Patent veya  faydalı model inceleme yada karşılaştırma raporlarının oluşturulması
  4. Patent veya  faydalı model itiraz hazırlanması
  5. Patent veya  faydalı model itirazlar karşı görüşler oluşturulması
  6. Patent araştırma veya inceleme raporlarına ait görüş oluşturulması
  7. Tasarım tarifnamelerinin oluşturulması
  8. Tasarıma yapılacak itiraz, yapılacak karşı görüş işlemlerinin oluşturulması
  9. Uygun görülürse vekillik hizmetinin verilmesi
  10. Her çeşit patent, marka, faydalı model, coğrafi işaret tescil işlem sürecinin yurt içi ve ülke dışında işlemine uygulanması gerekenlerin gerçekleştirilmesi şeklinde ifade edilir.

Bu sizlere sunduğumuz hizmetler akabinde en başta gizli ilkesi ve gereken çalışmaları hak kaybı yaşatmayacak biçimde mümkün olabildiğince hızlı gerçekleştirmekteyiz. Günümüzde bir patent kuruluşu Sistem Patent şirketi olarak bizler siz değerli kuruluşlarımıza bu hizmeti sunmakta ve gerçekten elimiz var olan gücümüze güç ekleyecek biçimde bir partner şirket olarak faaliyet sunmaktayız. Eğer ki siz değerli kuruluşlarımız sizlere sunmuş olduğumuz patent mühendisliği hizmetimizden faydalanmayı talep ederseniz patent şirketimiz ile irtibata geçebilirsiniz...

 


 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>