444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Patent Firmaları

‘‘Marka, bir hizmet veya bir ürünü, diğer işletmelerin veya diğer şahısların elinde bulunan ürünlerden farklı bir statüye ulaştıran işaretlerin tümüne denir. Marka tescil, bir ürün veya bir hizmeti, diğerlerinden farklı kılınmasını sağlayan ve devlet merci tarafından onay işleminin yapılması akabinde koruma kapsamına alınmasına denir. Resmi bir kimlik olması ile birlikte yasal bir boyuta sahiptir. Marka tescil patent firmaları; Markaların tescil edilmesi işleminin tamamlanması amacı ile markanın tescil işlemlerini gerçekleştirilmesi hizmetini veren vekil firmalara denir. Sistem Patent şirketi olarak marka tescil patent konusunda en iyi hizmeti vererek siz değerli marka sahiplerimizin marka haklarını konusunda profesyonel hizmet vermekteyiz.’’ 

Marka tescil patent firmaları yani marka tescil firmalarından biri olarak Türkiye’nin 81 ilinde hizmet sunan şirketimiz kurulduğu 1999 yılından bugünlere değin profesyonel anlamda markaların tescil işleminde bulunmaktadır. Sistem Patent ‘‘ 1999 yılından beri Fikirlerin Başlangıç Noktası… ’’

 

Markaların tescil işleminin hiç bir sorun yaşamadan gerçekleşmesi için büyük bir titizlikle ve önemle marka tescil işlemlerinde bulunmaktayız. Sizlere marka konusunda verdiğimiz hizmetlerimizi işlem sırasına göre açıklayalım…

1. Markanın Sorgulamasının Yapılması

Markanın tescil işleminin gerçekleşmesi açısından, markanın daha önceden tescil işlemine konusu olup olmadığının araştırmasının yapılması işlemidir. Markanıza yönelik tescil işlemi adına yapılacak müracaata, enstitü nezdinden ret yanıtı gelebilir. Bu sonuç ile, gerek ekonomik gerekse maneviyat bakımından kayıplar bulunabilirsiniz. Bu şekilde kayıplar ile karşılaşmamak için marka sorgulama işleminin yapılması gerekir. İlk başta yapacağınız bu uygulama ile benzerlik söz konusu iddiası ile yapılacak itiraz işlemlerinden kurtulursunuz.

2. Marka Müracaatı

Markasının tescilini, marka sahipleri müracaat işlemlerini Marka tescil patent firmalarından biri olarak Sistem Patent şirketimize iletilmesi ile yapılabilir. Tabi bu işlem adına sizden bir takım evraklar talep edeceğiz.

Müracaat işleminde bulunurken;

  1. Markanın ait olduğu kişi ve kişinin adres bilgileri
  2. Markaya ait bir nüsha
  3. Özel bir vekaletname gerekmektedir.

Marka başvurusu yapılması ile markanız hukuki bakımından koruma kalkanına alınacaktır. Fakat markaya yönelik tescil işlemleri 1 sene sürmekte ve sonuca bağlanmaktadır. Bu sürede, markanın şekli değerlendirilmesi bulunulması yaklaşık 5 ay sürmektedir. Markaya yönelik tescil aşamasında, müracaatına onay verilmesinin yanında ret yanıtı da uygulanabilir. Marka başvuru işlemini şirketimizin web sayfasından online olarak yapmak istiyorsamız buraya tıklayınız.

3. Markanın Bültende Yayını Ve İtiraza Sunulması

Enstitü, marka müracaatına onay vermesinin akabinde marka, resmi marka bülteninde 3 aylık bir süre ile yayınlanır. Diğer marka sahipleri bu süre boyunca markaya karşı itirazlarda bulunma hakkına sahiptir.

4. Enstitü’nün Markanın Tescil Edilmesine Hüküm Vermesi

Diğer marka sahiplerinin itiraz süresinde bulunan markaya karşı itirazda bunulmaması durumunda enstitü, söz konusu markanın tescil işleminin gerçekleşmesi hükmüne varır. Bu kararı Enstitü Sistem Patent şirketimize bildirir. Bizde siz değerli marka sahibimize bildiririz.

5.Marka Tescil Harcının Yatırılarak Belgenin Temin Edilmesi

Tescil hükmüne varılması ile, marka sahibi, marka tescil belgesi harcını Sistem Patent şirketimizin hesabına yatırması gerekir. 2 ay sonra marka tescil belgesi şirketimiz tarafından marka sahibine iletilir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Tescili Online, Online Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtirazı, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Yenileme, Marka Vekilliği, Marka Avukatlığı, Marka Uzmanlığı, Marka Ücretleri gibi tüm marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

 

 

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>