444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Online Sorgulama

‘‘Marka, bir hizmet veya bir ürünün, diğer bir kişi veya işletmelerin ürün yada hizmetinden farklılık beyan edecek özelliğe kavuşturan işaretlere verilen isimdir. Marka tescili, bir ürünü yada hizmeti diğer ürün ve hizmetlerden farklı kılan ve bu farklılığı devlet organları tarafından onaylanması işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyuta sahiptir. Marka sorgulama; Markaların koruma altına alınmasına ilişkin olarak yapılması hedeflenen tescil işlemleri adına müracaat işleminde bulunabilmesi için söz konusu markanın, önceki zamanlarda tıpa tıp aynısının veya bir benzerinin tescil işleminin yapılıp yapılmadığının veya tescil işlemi adına daha önceden müracaat işleminde bulunup bululmadığını öğrenmek adına yapılan sorgulamadır. Marka tescil online sorgulama ise bu işlemin internet üzerinden yapılmasıdır.’’


Marka tescil online sorgulaması, marka online sorgulama, marka online araştırma gibi aynı anlama gelen marka uygulamalarını Sistem Patent şirketimizin web sayfamızdan yapabilirsiniz.


Yaşadığımız bilim çağında artık tüm işlemler web (internet) üzerinden gerçekleştiriliyor. İnternetin bize verdiği rahatlıklardan birisi de marka araştırma yani sorgulama ve marka tescil ile alakalı tüm işlemlerinizi online şekilde yapabilmeniz.


Marka tescil işlemleri konusunda önemli şart,  doğru olarak tescil işlemin bulunacak markanın sorgulamasında bulunmaktır. Günümüzde ise piyasa da faaliyete konan ve tescil işlemi tamamlanmış markalara bile müracaat işleminde bulunabilir ve kesinlik bir suret ile tescil işlemi yapılabilir gibi ifadeler marka tescil müracaatı kabul eden kuruluşlar bulunmaktadır.

Marka ile alakalı olarak marka tescil online sorgulama işlemi, icra etmek isteminde bulunduğunuz ismin uygunluk kontrolünü gerçekleştirebilir ardından online marka müracaatı hatta online marka tescil işleminde dahi bulunabilirsiniz.  


Yapacağınız müracaat sorgulamaları ve marka tescil sorgulama uygulamalarını web sitemiz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.


Sistem Patent şirketimiz ile yapacağınız marka online sorgulama işlemlerinde size uzmanlarımız yardım edeceğinden dolayı daha sağlıklı bir sonuç alırsınız. Uzmanlarımız yardımı ile yapılması muhtemel hataları eleyerek yaşanacak bu uzun tescil aşamadan öncesi hiç yorulmadan sorgulama işleminizi sonuçlandırabilirsiniz.

 

Marka Online Sorgulamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Enstitü´nün belirlediği hükümler çerçevesinde talep edilen her ad, marka şeklinde tescil işlemine bulunmak pek mümkün görünmemektedir.

 

İsminizi oluştururken marka sorgulama yani marka araştırma işleminde bulunurken de bu hükümleri önemle dikkat etmeniz gerekmektedir. Yoksa, bulunacağınız müracaat işlemlerinin ardından Enstitü´nün marka istemini reddetmesi sıklıkla görülen bir durum olmakla birlikte bu durum sonucunda sizin adınıza gerek zaman gerekse paralarınız heba olmasına sebebiyet vermektedir.

 

Marka sorgulamasında bulunurken, markanız icra edeceği sınıfını ve ya sınıflarını bilmek ve buna göre işlem yapmak en önemli konuları oluşturmaktadır.

 

Müracaat aşamasında karşılaşabileceğiniz tüm problemlerin önüne geçmek amacı ile işleminizi Sistem Patent şirketimizin vekillerimizin yürütmeniz çok doğrusu seçim olacaktır. Konusunda uzman olan marka vekillerimizin tescil işleminde bulunmak istediğiniz isimler hakkında bulunacağı marka sorgulama veya marka araştırmalar ve akabinde yapacakları olumlu yönlendirmeler ile zaman ve para kaybetmeden markanıza sahip olacaksınız.

 

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile  lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz…


 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>