444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Ettirme

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescil ettirme; bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliğe kavuşturulmasıdır.’’

Marka tescil ettirme kavramı genellikle marka tescil işlemi, marka tescili, marka tescil belgesi alımı gibi ifadeler ile aynı anlama gelmektedir. Bu ifade ile asıl anlatılmak istenen markaların koruma altına alınması ve tüm tek elden yürütme hakkına sahip olunmasıdır.

Tescil işlemi gerçekleşecek olan işaretin benzer ürün veya hizmetlerden fark kılmayı sağlayan ayırt edici niteliğinin yer alması gerekli görülmektedir. Ülkemizde marka tescil işlemi ile ilgili olan Kanun Hükmünde Kararname ve buna ilişkin olan yönetmelik akabinde gerçek ve tüzel şahıslar tarafından ya da vekil firmalar (Sistem Patent) aracılığı ile gerçekleşmektedir.

Gerekli müracaat koşullarını tedarik eden kuruluşlar veya marka sahipleri, farklı kılan niteliği bulunan, tescil işleminin gerçekleşmesine engel bulunmayan işaretler ve ibareler açısından;

  1. Sınıf kararlaştırma
  2. Marka araştırmasının gerçekleşmesi
  3. Marka müracaat evraklarının sona ermesi
  4. Marka müracaat tutarının tahsis edilmesi
  5. Marka müracaatının gerçekleşmesi
  6. Müracaatın TPE tarafından şekli bakımından analiz edilmesi
  7. Müracaatın TPE tarafından yasal bakımından analiz edilmesi
  8. Müracaatın bültende yayınlanması
  9. Müracaatın belgeye bağlanması
  10. Marka tescil belge tutarının tahsis edilmesi ve marka tescil belgesine sahip olunması

Bu işlemler ile kendiniz uğraşmak yerini Sistem Patent marka tescil firmamızı vekil firmanız olarak atamanız takdirinde bu işlemleri sizlerin adına bizler yürütmekteyiz ve bu durumda daha hızlı, sorun ve olumlu netice alırsınız. Tabi bu yürüteceğimiz işlemler adına ufak bir bedel talep etmekteyiz. Marka isimlerini Sistem Patent tescil firmanın aracılığı ile korumaya aldığınız zaman, isminizi kimse kullanamamaktadır. Marka tescili için web adresimize müracaat ettiğiniz takdirde, karşınıza bir müracaat belgesi gelmektedir. Bu belgede, ad, soy ad, kuruluş adı, tescil işlemi gerçekleştirecek ad ve yetkili gibi pek çok kısım ile karşılaşacaksınız. Yetkili belgesi gibi belgeler ile birlikte marka tescil işlemi gerçekleştirme işlemi adına, sizin için ilgili mercie müracaat işleminde bulunmaktayız. Müracaat işlemi tutarını şirketimizin hesabına yatırılmanız gerekmektedir.

Müracaat işlemi kabul görmesi ile, hesap yenileme tutarı, yeniden hesabımıza tahsis edilmektedir. Bu tutarın yatırılmasının ardından 10 senelik marka tescil hakkı size temin edilmektedir. Marka tescil işlemi 10 senenin tamamlanmasının ardından, yeni 10 senen hak adına, tekrardan müracaat işleminde bulunulması gerekmektedir. Bu müracaat işlemi ile beraber, tekrardan marka tescil hakkı temin edilmektedir. Diğer türlü durumda yani tutarın tahsis edilmemesi durumunda ise elinizde bulunan marka tescil hakkınızı kaybedersiniz. Bu sebepten dolayı, yeni kayıtların takip işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir ve bu hakkınız devam ettirmeniz adına ilgili olana müracaat işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu marka tescil ettirme işlemini hiç yorulmadan Sistem Patent şirketimizi vekil firmanız olarak tayin etmeniz akabinde markanızın tescil işlemi gerçekleşinceye kadar sizlerin adına biz yürütmekteyiz.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>