444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

İğne Olmak İstemeyenlere Alternatif Buluş

İğne olmak istemeyenlere alternatif buluş. Bilim insanları yaptıkları çabaların sonucunda, iğne olmak istemeyenlere yönelik tene yapıştırılan bant üretti. Buluşun, mini iğneleri sayesinde gribal enfeksiyon aşılarını kana entegre edebilme özelliğine sahip.

İğne olmak istemeyenlere alternatif buluş, genellikle iğne fobisi olanlara yönelik tasarlandı. Grip aşılarını alternatif şeklinde geliştirilen bandın özellikleri ise, bantta bulunan minik delikler yolu ile,  aşının vücuda entegre olması sağlanıyor. Çalışmalarda bulunan bilim insanları, bandın mikro boyutlu iğnelere sahip olduğunu ifade etti. Bu iğneler, bir acı veya ağrıya oluşturmadan tene minik delikler açması ile aşıyı vücuda enjekte edildiği belirtildi. Buluş ürünü bant ile herhangi bir sağlık merkezine intikal etmeden evde yada iş merkezinizde gribal enjeksiyonlara karşı aşınızı kendiniz yapabileceği belirtilerek bandın kullanımının oldukça rahat ve basit olduğu aktarıldı.
 
Geliştirilen buluş ürün bandın yapılan testlerden başarı ile geçti belirtilerek 100 adet gönüllüde denendiği belirtildi. Test edilen buluşun güvenlik açısından olumlu olduğu aktarıldı. Diğer aşılardan bir farkı da soğutucularda depolanmasına ihtiyaç duyulmaması sayesinde saklama şartlarını kolaylaştırmakta. Geliştirilen bu buluş, bilim alanında heyecanla karşılandı. Rahat ve basit kullanıma sahip olan ve kolay saklanabilen ürünün, gelişmemiş ve gelişme gösteren uluslarda görülen ve aşı yöntemini engellenebilecek rahatsızlıklarına tedavisinde uygulanabileceği hedefleniyor.

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>