444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple,’ın Çerçevesiz Ekranlı Laptop Patenti

Apple, çerçevesiz ekranlı laptop patentine sahip olarak yine tüm dikkatleri üzerine topladı. Apple'ın revaçta olan laptop bilgisayarı MacBook adına aldığı patent ile yeni nesil MacBook ekranında tamamen çerçevenin kaldırılacağı konuşuluyor. 

Apple,’ın çerçevesiz ekranlı laptop patenti ile, iPhone modelleri üzerindeki çalışmalarını aynı surat ile dizüstü bilgisayarı MacBook'larda da devam ettiğini gösteriyor.
 
Firmanın iPhone 8 modeli ile OLED ekranlar tasarlayacağı düşünülürken aynı zamanda MacBook modelleri adına alınan yeni patent ile, bu bilgisayar modellerinde çerçevenin olmayacağı konuşuluyor. MacBook adına alındığı savunulan patent çizimlerinde MacBook ekranlarında çerçeve bulunmuyor. Esnek yapılı OLED sisteminin de bulunduğu patente bakıldığı zaman laptopun ön yüzü tamamen ekran şeklinde. Özellikle kameranın ön yüzde bulunmaması kamera sisteminin de ekranın arka bölümüne koyulması olasılığını artırıyor. 
 
Apple’ın, çerçevesiz ekranlı laptopu MacBook‘a aldığı patentine göre, monitörün kısmına sinyallerin yan taraflarda yer alan film şeklinde transistörler vasıtası ile iletilebilir. Çerçeve bölümünde görüntünün olmayacağı gözüyle bakılırken bu patentle beraber yeni nesil MacBook modelleri OLED ekran teknolojisinin çerçevesiz ekran ile tanışacağı teknoloji harikası ürün ile karşılaşacak gibiyiz. Son çıkan MacBook Pro serisinin çıkış tarihi dikkate alındığı zaman çerçevesiz ekranlı MacBook modelleri ile 2 yıl sonra tanışabileceğimizi düşünüyoruz.

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>