444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Qualcomm, IPhone X'in Satışını Durdurmayı Hedefliyor

Qualcomm, IPhone X’in satışlarını durdurmayı hedefliyor. Dev firma, iPhone mobil cihazları olan 7, 8 ve X’ de 16 adet patentine yönelik ihlal suçu işlendiğini savundu daha sonrada bu cihazların satılmasının durdurulmasını talep etti.
 
Qualcomm, IPhone X’in satışlarını durdurmayı hedefliyor. Sebebi ise Apple firmasının, kendisine ait bazı patentine karşı suç işlendiğini savunması.
 
Mahkeme dosyasında, Qualcomm, Apple’ın kullanımda olmayan bir işletim sistemi olmasına karşın Palm OS danda çalınan parçaları olduğunu belirtti. Firma 2014'te yazılım haklarını satın almıştı. 
 
Qualcomm lisans hakları ve izin gözetmeksizin kendi özelliklerini uygulayan Apple marka telefonların satışını BM’erde durdurulmasını talep etti. Apple’a ilişkin 3. Parti patent ihlalini de ilave ederek yasal süreç başlatmayı hedefliyor. Bu konu kapsamında Apple’nın çıkardığı iPhone modelleri olan 7, 8 ve X mobil cihazlara yönelik 16 adet patentine ihlal suçu işlendiğini savunarak bu cihazların satılmasının engellenmesini belirtti.
 
2 firmada, birbiri ile problem dolu bir geçmişe sahip. Patent ihlali problemine yönelik uzun zamandır süren anlaşmazlık yaşıyor. Apple bu yasal süreç ile ilişkin bir açıklama yapmadı lakin Qualcommun apple patentlerini kendi taşınabilir işlemcilerine kopyaladığını savunmuştu.
 
Temmuz ayında Qualcomm firması, Apple'ın iPhone cihazlarında pil ömrünü uzatmak amacı ile izin gözetmeksizin patent ihlal etmeleri nedeni ile hakim karşısına çıkarak iPhoneların satılmasının engellemesini talep etti. Fakat dava şuanlık Qualcomm lehine hükme bağlanmadı. 
 
Teknoloji devi daha öncede uyguladığı gibi, davalardan bir tanesinin hedefi birleşmiş milletler uluslar arası ticaret komisyonu nezdinde satışının durdurulması ile diğer 2 adedi ise patent ihlalleri ile ilişkin.
 
Bu konu kapsamında Qualcomm firması ise, Palm buluşlarının tümü mobil cihazların işlevselliğini ve kullanıcı tecrübesinin yükselmek amacı ile geliştirildiğini belirtti. Bu geliştirmelerin tümüm lisans hakkı ve izin gözetilmeden Apple şirketi kendi ürünlerinde uyguladı.
 
Apple, patentlere ilişkin ihlal suçunda bulunmayan işlemcili iPhone’ların satışını sürdürebilir. Lakin Apple’ın Qualcomm patentlerini ihlal ettiği satışların sürdürmesine hakkı bulunamamaktadır.
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>