444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Danışmanlık

PATENT DANIŞMANLIK

Patent; "Teknik bir alanda çözülemeyen bir konunun aşılması ve buna ilişkin belgeye de patent Belgesi denir. Patent alma süreci de başvuru öncesi patent sorgulaması işleminden patentin yazım işlemine kadarki tüm süreçler ve hatta patent başvurusu yapıldıktan sonraki süreçte dahil iyi yönetilmesi gereken ve profesyonel bir hizmet alınması gereken bir iştir. "

Firmaların uzun yıllar ar-ge çalışmaları sonucunda oluşturduğu buluşlar veya bulunan tekniğin bir buluş mahiyeti taşıyıp taşımadığının araştırılmasının yapılması da dahil belirli bir uzmanlık gereken bir iştir. Tüm bu işler için 5000 sayılı kanun ile tanımlanmış ve ihdas edilmiş Patent vekilliği mesleği firmalarından veya kişilerden bu hizmet alınabilir.

Patent Danışmanlık Süreci ;

Başvuru Öncesi
Yukarıda da belirtlildiği gibi patent danışmanlık süreci patente konu olan buluşun sorgulamasının yapılması ile başlar bu sorgulama da;

•    Konu buluş mahiyeti taşıyormu,
•    Teknik alanda daha önce benzer başvurular varmı,
•    Buluş yenimi sorularının cevabı raporlanır.
Raporlama sonucu eğer buluş yeni ise ve başvuru yapılabilir şeklinde raporlanırsa vekil firma patent vekilliği ile ilgili bir teklif hazırlar eğer mutabakata varılırsa patent danışmanlığı vekilliği hizmeti başlar.

Patent Dökümanlarının Yazılması;

Bir patent başvurusu yapılabilmesi için yine patent kanun hükmünde kararname yönetmeliği ile belirlenen evrakların belirlenen formatta hazırlanması gereklidir. Patent Başvurusu aşamasında  istenen evraklar ise şöyledir;
1.    Buluşa ait tarifname
2.    Buluşa ait varsa çizimler
3.    Buluşa ait istemler (buluşun koruma kapsamı)
4.    Özet (buluşu anlatan kısa özet)

Tarifname; Buluşun anlatıldığı bölümdür. Tarifnamede öncelikle buluşun teknik lanaı ve tekniğin bilinen durumu anltılır ve bu teknikte karşılaşılan sorunlar detaylı bir şekilde anlatılır. Bu anlatım örneklerle beslenir ve bu karşılaşılan sorunun nasıl aşılacağı hangi teknik alanda yenilik getireceği detaylıca anlatılır. Anlatımda buluş bir çizimle anlatılabiliyorsa teknik çizimlerle desteklenir.

Çizimler ; Buluş teknik çizimle analtılabilecek mahiyette ise aranır ve mutlaka olması gereklidir. Format teknik çizim formatında olması gereklidir.
İstemler; Patentin omurgasıdır. Patentle neyin korunmak istendiği yazılır. İstemlerin belirli bir formatı vardır.
Özet; Patentin konusunun kısaca anlatıldığı bölümdür.
Tarifname takımı yazıldıktan sonra buluş sahibine taslak formu iletilir. Buluş sahibinin onayından da geçtikten sonra başvuru aşamasına geçilir.

Patent Başvuru Aşaması;

Patent başvurusu için tarifname takımı, buluş sahibine ait bilgiler ve Patent Vekilliği Vekaletnamesi ile patent Başvuru ücreti dekontu ile Online Patent Başvurusu yapılır. Patent başvurusu ile birlikte patent Başvuru belgesi verilir.

  • Araştırma raporu
  • İnceleme raporu
  • Uluslararası patent ülke girişleri
  • Patent Teşviği

Bu aşamada istenirse Tubitak patent teşvik başvurusu da yapılabilir. Başvuruların ve araştırma rapor harcamasının belirli bir bölümü Tubitak tarafından karşılanır.

Başvuru Sonrası

  • Patent başvurusu yapıldıktan sonra başvuru tarihinden sonra her yıl patent yenileme ücretinin ödenmesi.
  • Uluslararası patent sistemi istenirse girişinin yapılması
  • Raporların olumlu olması durumunda patent tescil belgesi talebi.
  • Patent kullaımının ispatı ve dökümanların gönderilmesi işlemleri yapılır.

Bunların yanı sıra buluşun diğer ülkelere girişleri ve patent izleme işlemleri de Patent Danışmanı firma tarafından takibi yapılabilir.

Sistem Patent Başvuru aşamasından, yıllık ödemenin yapılmasına tüm aşamalarda resmi patent vekillik hizmetleri sunmaktadır.

 

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>