444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Giyilebilir Teknoloji Alanında Muhteşem Buluş

Giyilebilir teknoloji alanında muhteşem buluş. 1 watttan milyarlarca kez az güce gerek duyulan ısı düzeneği geliştirildi. Buda demek oluyor ki  giyilebilir teknolojilerde bataryaların kullanımı süresi uzayacak.

Giyilebilir teknoloji alanında muhteşem buluş niteliği taşıyan teknolojinin ısı düzeneği, ufak bir güç ile işlem görmekte. Bu oran ise 110 kilovat. Üretilen bu teknoloji, ileriki zamanlarda üretilecek giyilebilir teknoloji bakımından oldukça mühim bir başarı olduğu belirtiliyor.

Tam Anlamı İle Güç Gereksinim Duymayan Sıcaklık Sensörü

1 watt güce kıyasla 10 milyar kez daha az güç ile işleyen teknoloji, minik bir bataryalar ile dahi seneler uzun yıllar boyunca işleyebilecek ve düşük güç ihtiyaçları duyan sistemler kurma çalışmaları akabinde oluşturuldu.
 
Sensör tasarlanırken 2 adet alanda gücün düşürüldüğü aktarıldı. Bunlardan birincisi akım kaynağı. Bunun için pek çok araştırma insanında kurtulmak amacı ile çaba sarf ettiği bir fenomen uygulanmış. Transistörlerin yoğunluk ile bir devrede yer alan elektron akışını sona erdirmek amacı ile bir geçidi bulunduğu, lakin transistörlerin bu geçidi ufak tutmayı sürdürdüğü aks ettirildi. Bu geçitlerin ne denli ufak olursa kapının malzemesinin de o denli ince olduğu ve elektronları geçirdiği açıklandı. Bu problem ise kapı sızıntısı şeklinde ifade ediliyor. Bu sızan elektronların ultra az güç akımı kaynağı durumuna getirilmesi akabinde sensöre güç verilmesi işlemi başarı ile tamamlanmış.
 
Gücün azalttığı bir diğer durum ise sensörün sıcaklığı dijital okuma şeklinde çevirdiği alan. Sonuçta, günümüzde kullanılan teknolojilerde bulunan sensörlerden yüzler kat daha az güç tüketen bir sıcaklık sistemi oluşturulmuş.
 
Tasarlanan bu sensör, bir nevi güç gerektirmiyor yani sıfırın altında 4 ila 104 fahrenhayt derece (sıfırın altında 200 ile 400 ) aralıkları okuma özelliğine sahip. Bu sebeple giyilebilirlerde ve çevre ile ev izşeme sistemlerinde kullanılacak yüksek potansiyelde. Cihazın handikabı ise sensörün günümüz sensörlerine kıyas ile sıcaklıkları okumalarında yavaş olması. Diğer taraftan, insan vücudu gibi unsurlarda sıcaklıklar hızlı şekilde değişim göstermediğinden dolayı bu durumunda sorun yaratmayacak belirtiliyor. Şuan sensörün optimizasyonu ve doğruluğu kısmında çalışmalar devam ediyor.

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>