444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

İzmir Patent

‘‘ Patent, Söz konusu bir buluşa veya icat adına buluş eserini tasarlayan kişiye devlet mercileri tarafından eseri üzerinde tek elden yürütme hak temin eden bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Kısacası, bir ürüne sahip olma hakkı belge yani ürünün tapusudur.  Elde edilen her çeşit icat veya buluşa hak sahipliğini ifade etmektedir. İzmir Patent, Bu hakları elde edebilmeniz için tüm süreçleri buluş sahibi adına yürütmesi için İzmir’de hizmet veren firmalardır. Sistem Patent patent ve marka şirketi olarak 1999 yılından günümüze hizmet vermekteyiz. ’’

İzmir Patent danışmanlık şirketlerinden biri olarak Sistem Patent marka ve patent kuruluşu olarak 1999 yılında günümüze başta İzmir ilimiz olmak üzere Türkiye’nin 4 bir yanında 81 ilimizde patent ve marka tescil hizmetleri sunmaktayız.

Sistem Patent ‘‘ 1999’dan günümüze Fikirlerin Başlangıç Noktası…’’

Bir fikri ürününüz veya bir ürün tasarladınız. Alanında ve dünya genelinde ilk olma özelliği bulunduğunu düşünüyorsunuz. Ürününüzün doğal olarak tek elden kullanım ve üretme hakkına sahip olmak isteyebilirsiniz. Bu konuda İzmir Patent şirketlerinden Sistem Patent marka ve patent şirketi olarak bu konuda siz değerli buluş sahiplerimize tescil müracaatından patent alınmasına yani patent tesciline, patentin tescilinden sahip olduğunuz haklarınızın korunması için tüm işlemleri sizlerin adına yürütmekteyiz. Sizler için ilk yapacağımız işlem tasarladığınız eseriniz patentlenebilme konusuna giriyor mu? Her eser patente konu olmaz. (patent verilmeyecek konular bakınız…). Patent konusuna girmesi durumunda daha önceden patent alındımı yada patent için müracaat başvurunda bulunuldu mu? tüm bunları sizler için araştırmasında bulunmaktayız. İlk uyguladığımız işlem patent sorgulamadır.

Patent sorgulaması

Buluş eserine veya fikri ürüne tescil edilmesi adına yapılan patent müracaatında bulunulmadan evvel ürünün daha önceden patente konu olunup olunmadığını hakkında bilgi sahibi olunması adına yapılan araştırmadır.

Patent sorgulamasından olumlu sonuç almamız ile birlikte artık gerekli işlemleri başlatabiliriz. Bu esnada müracaat işleminde bulunabilmemiz açısından şirketimize bir takım evraklar yani patent müracaat evrakları ulaştırmanız gerekmektedir. Bu evraklar ise altı kısımda maddeler halinde sıralıdır.

Patent Müracaatı Evrakları

Müracaat Dilekçesi( Şahıs yada Firma'nın bilgileri yazılı olacak)

Tarifname: Buluş konusunun açıklamasını yapıldığı metin (Sistem Patent uzmanlarınca yazılacak)

Talepler: Patent ile koruma altına alınması talep edilen eserin aktör yada aktörlerinin kapsayan istekler

Çizimler: Talep yada taleplere atıfta bulunulan resimler

Özet: Buluş anlatan özet kısmı

Dekont: Müracaat tutarının ödendiğini yönelik belge veya fatura

Tüm bu evrakları Sistem Patent şirketimize iletmeniz durumunda (Müracaat dilekçesini şirketimizden temin edebilmeniz ile birlikte tarifname uzmanlarımız tarafından yazılacaktır.) patent için gereken işlemleri başlatacağınız.

İncelemeli ve incelemesiz patentlerin ve faydalı modellerin dosyaları aynı standartlarda oluşturulur ve Enstitüye müracaat ederiz. Müracaatın ardından enstitü, müracaatımız şekli koşullar bakımından analiz eder. Faydalı modellerde normal koşullar dahilinde 18 ay içinde yayını yapılır. Erken yayınlanması talep edilmesi durumunda bu kararı enstitüye iletiriz. İncelemeli ve incelemesiz patentler de ise müracaatın ardında 15 aylık süre kapsamında yenilik, tekniğin gözlere aşına halinden sıyrılması ve endüstriye uygulanabilirlik hususunda araştırma raporu hazırlanması adına müracaat etmekteyiz. Fakat bu durum yani araştırma raporuna Faydalı modellerde gerek duyulmamaktadır.

Tescil Kararı Aşaması

Faydalı modeller yayınının yapılmasının ardından faydalı modelin tescil edilmesine hüküm verilir. İncelemesiz patent seçiminde araştırma raporunun olumlu olması durumunda müracaatta bulunan tasarım sahibinin talep etmesine doğrultusunda gerekli işlemlerde bulunmamız ile enstitü nezdinde incelemede bulunulmaz ve incelemesiz patent temin edilmesi hükmü verilir. İncelemeli patent seçiminde araştırma ve inceleme raporlarının olumlu olması durumunda incelemeli patent temin edilmesi hüküm verilir.

İzmir Patent şirketlerinden Sistem Patent marka ve patent şirketi olarak İlk baştan tescil sürecine, Tescil işleminin tamamlanmasından sahip olduğunuz haklarınızın korunmasına kadar tüm işlemleri sizlerin için yürütmekteyiz. Tek yapmanız gereken şirketimiz ile iletişime geçerek müracaatta bulunmanız. Patent hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

 
HABERLER /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>