444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Sınıf Ücretleri

‘‘Marka, bir hizmet ya da  bir ürünü, diğer kişi veya diğer bir işletmenin ürün ya da   hizmetinden farklı bir yapıya kavuşturan tüm işaretlere verilen isimdir. Marka tescil​, bir ürünü ya da  bir hizmeti diğer benzeri ürünlerden farklı bir yapıya kavuşturan ve devlet makamı tarafından onaylama işleminin tamamlanması ile markanın koruma altına alınmasına denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescil sınıf ücretleri; Markaların tescil işleminde bulunacağı sınıfın tutarını ifade eder. Bu tutarlar sınıf sınıf olarak değişme göstermektedir. ’'

 

Marka tescil sınıf ücretleri diğer şekli ile ifade edecek olursak marka sınıfı harç ücreti veya bedeli, her yıl, yılın il ayı enstitü tarafından belirlenmektedir. Ve  bu belirlenen sınıf ücretleri ilgili sene boyunca sabir kalır. Yani değişme arz etmez.

 

Kuruluşlar, oluşturdukları markalarına yönelik olarak tescil işlemlerinde bunulmasının önemine vakıf oldukları gözleniyor. Çünkü marka tescil konusu doğrultusunda önemli girişimlerde bulunmaktadırlar. Marka sahipleri markalarına ilişkin olarak marka tescil işlemi gereksinimi ve öneminin farkına varmamaları ile birlikte tescil başvuru işlemlerinin doğru şekilde yapılması önem arz eden bir durumdur.

 

Marka sahipleri bu konuda markalarını koruma kalkanına dahil etmeleri için tescil işleminde bulunarak, markanıza yasal bir kimlik temin edecek ve ticari bir boyut durumunu alacaktır. Markanıza ait tescil işleminde bulunmak adına müracaat işleminde bulunduğunuz takdirde, markanın sektörel anlamda sınıfta tescilini gerçekleştirerek markanın hangi alanda icra edeceğini tespit etmesi gerekmektedir.

Ait bulunduğu ürün ve hizmet sınıfını tespit etmek gayesi ile icra edeceğini bu sınıflar doğrultusunda markanıza yönelik ait bulunduğu sektörde koruma altına alınmasını sağlanacaktır. Bu sırada markaya yönelik tescil işleminde bulunma kararı kadar, markanın hangi sınıfta tescil işleminde bulunacağının da kararlaştırılması bir o kadar önemli konudur. Markanız kendine ait sektörde tescil edilmelidir. Lakin bu sınıflarda ücret farklılıkları bulunmaktadır. Ne kadar kaliteli sınıf  o kadar fazla ücrettir.

Bu sınıf farklılıkları üst yazımızda belirttiğimiz gibi enstitü tarafından her sene belirlenmek ve o seneye yönelik sabit kalmaktadır. Lakin marka sınıf sayısı artması ile sınıf ücretleri yükselir. Her sınıf başına para ödemeniz gerekmekte ve bunun yanı sıra bu ücretlerde indirim söz konusu olmamaktadır. Ne kadar çok sınıf o kadar indirim söz konusu değildir. Ve bu ücretler devam eden bir sonraki yıl tekrardan enstitü tarafında belirlenmektedir. Bu kapsamda Enstitüsü nezdinde toplam olarak 45 adet tescilli marka sınıfı ve bu sınıfında belirli ücretleri bulunmaktadır. Marka sınıfları hakkında ayrıntlı bilgi için sayfamıza bakınız.

Bu sınıf ücretleri konusunda en sağlıklı bilgilere erişmeniz için Sistem Patent şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz...

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>