444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Ne Kadar

 ‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil ne kadar sorusu; Uzun uğraşlar sonucunda oluşturulan markaların koruma altına alınması istemi ile yaptırılacak tescil işlemleri doğrultusunda müracaat işlemleri ve tescil işlemleri ve atanması durumunda vekil firma ücretlerinin toplam tutarının maddi olarak karşılığını ifade eder. ’’

Marka tescil ne kadar sorusu ile, marka tescil etme fiyatı, marka tescil fiyatı, marka tescil ücreti, marka tescil işlemi maliyeti, marka tescil masrafı gibi tabirlerinde aynı anlama gelen doğru birer kullanımdır.

 

Marka tescil ne kadar ile anlatılmak istenen tescil maliyetindeki tutarı oluşturan unsur sınıf ve sınıf adetidir. Sınıf ücretleri her sene ocak ayında Enstitü tarafından belirlenmek ile beraberinde bu sınıf ücretlerin değişim yaşanabilmektedir. Sınıfın yanı sıra diğer önemli ücret konusu ve tescil işleminin parasını oluşturan konu, tescil işleminin gerçekleşeceği sınıf sayısıdır. Markalar kaç tane sınıfta tescil işlemi gerçekleşecek ise marka sahibi o denli paranın yatırılması ile mükellef olacaktır. Sınıf miktarı da, tescil edilmesi adına başvuru işleminde bulunacak markanın, faaliyette bulunacağının sınıfların belirlenmesi ile meydana gelmektedir. Sınıf miktarı birden çok olması durumunda ise bu ödenmesi gereken paralar veya tutarlarda otomatikman yükselme gösterecektir. Fakat burada bilinmesi gerekir ki sınıf ücretleri her sene belirlenir ve sene bitimine kadar sabit kalır. Tescil edilecek marka sınıf sayısı çoğalmasına neticesinde ödemeniz gereken tutarlarda bu çoğalmaya duruma paralel şekilde yükselme belirtecektir. (Her sene kararlaştırılan sınıf harcında, sınıfı sayısı yükseldikçe ödenecek paralarda yükselir, sınıf harcında indirim söz konusu değildir.) Marka sınıfları hakkında daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret ediniz.

 

Belirttiğimiz üzere tescil ücretleri diğer tabir ile tescil işlemi paraları her sene senenin ilk ayı olan ocak itibari ile enstitü nezdinde hükme bağlanmaktadır. Bu tescil paralarının temel belirleyici aktörleri vardır. Bundan birisi ve en önemlisi tescil işlemi yapılacak sınıf ve sınıf adetidir bunlar sabittir ve değişmez. Tescil edilecek markanın sınıf adedinin çoğalmasına paralel şekilde tescil işlemi paraları da yükseliş gösterir. Yani tescil edilmesi işlemi amacı ile ödenmesi gereken tescil paraları sınıf adetine uygun şekilde artış gösterir. Markaya yönelik gerçekleşmesi hedeflenen tescil işleminin yapılması için başvuru işlemin yapılırken bilinmesi gereken ve tescil tutarlarını belirleyen diğer faktörler ise başvuru ücreti, tescil işlemi ücreti ve atanması durumda vekil firma ücreti  şeklindedir. Bu ücretler hakkında ise yeterli bir bilgiye temin edebilmesiniz ve en sağlıklı bilgileri ulaşabilmeniz amacı ile Sistem Patent şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Önem ile dikkat verilmesi gereken marka tescil işlemi, bu işin uzmanı olan vekil firmalar tarafındanyapılması gerekir. Tescil işlemi en ufak hatayı kabul etmez. Bundan dolayı tescil işlemini Sistem Patent şirketimiz aracılığı ile yapmanız önem arz eder.


 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>