444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Logosu

‘‘​Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. ​Marka tescili​, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescili; Kendinize ait bir markanızın koruma altına alınmasına amacı ile gerçekleştirilen müracaatlar sonucunda elde edilen koruma altına alınması ve bunun akabinde hak sahipliği olunmasına denir. Marka tescil logosu: Markaların tescil işlemi gerçekleşerek koruma altında olduğunu ifade eden bir işarettir.’’

Halk arasında sürekli kullanılan Marka tescil logosu aslında gerçek ismi Marka tescil işaretidir. Bu işaret ® sembolü ile gösterilir iken koruma görevi icra etmez. Bu logo Register kelimesinin ilk harfi şeklinde kullanılmaktadır ve ® işareti ile daire içinde kullanılmaktadır. Bu logonun bulunduğu markalar tescil işleminin olumlu şekilde sonuçlandığı şeklinde bilgiler verir.

Marka tescil logosu İngilizceden Register kelimesinin baş harfi şeklinde icra edilmekte olduğunu üst yazımızda izah ettik. Bu logo, markaların tescil işleminin yapıldığını ve koruma çatısı altında olduğunu gösteren bir (®) işaret olmak ile beraber aynı zamanda söz konusu markanın kayıt altında olduğunu belirtmektedir. Birlikte kullanıldığı markanın koruma kalkanı altına olduğunu beyan eden logo, bir markayı faaliyete koyan şahısın markanın gerçek sahiplerini koruma altında olduğu belirtmektedir. Devletler arasında kabul edilen bu tescil logosu, söz konusu markanın korunmakta olduğunu bilgisini vermekte ve diğer bir ifade ile tescil işleminin tamamlandığını dış ortamlara aktarmak gayesi için icra edilmektedir. Enstitüsü ’ye marka müracaat dosyası veya müracaat işleminin tamamlandığı hususlarda markalar ile beraber icra ettirilerek koruma altına alan ifadedir.

Bu logonun icra edilmesi bakımından ülkemizde herhangi bir kanun ya da tasarı ile mükelleflik yer almamaktadır. Asıl önem arz eden husus bu tarz logonun marka tescil müracaat işleminin tamamlanmasından hemen sonra uygulanmasından ziyade marka tescil işleminin olumlu şekilde tamamlanması ile beraber uygulamaya konmasıdır. Bu durum, bu logonun ilgili markanın tescil uygulamasının tamamlandığının algılanmasına neden olabileceğinden ötürü ve tüketiciler veya toplum kesimince bu şekilde algılanan bir kavramdır. Bu sebepler sonucunda ise daha tescil işlemi tamamlanmamış olan bir marka adına faaliyete konması ilgili kesimleri yanılgıya düşürmesine meydana vereceği gibi ticaret ile alakası olanların fırsat sağlama durumundan dolayı faaliyet konması sebebi ile önerilen bir durum değildir.

Bu tescil logosunun nasıl ve nerede faaliyet konacağı, genel anlamda faaliyete konmasının ve bu logonun gözün erişebileceği, kısma veya yere konması, esas marka adının son harfinin tam sağ üst alanına konmalıdır. Görünüşü itibari ile gözün devamlı olarak bu işareti bu yerlerde görmek ister. Logonun boyutu ise gayet ufak olmalıdır. Markaya ait bir ifade şeklinde algılanmasına meydan verilmemelidir. Logoya uzaktan bakılması halinde tam yuvarlak şeklinde veya küçük daire biçiminde görünmelidir. Logoya yaklaşıldıkça bir logo olduğu anlaşılmalıdır.

Bu logonun esas görevi, markanın taklit eserini yapanlara karşı korkmalarını sağlamak ve tüketici kesime karşı da güven aşılanmasını sağlamaktır.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>