444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Tescilli Marka Listesi

‘‘Marka, bir hizmeti veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden ayıran işaretlerin tümüne verilen isimdir. Marka tescil, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzer ürünlerden farklı kılan ve devletin ilgili kanalı ayrıcalığı ile yapılan onaylama işlemine denir. Tescil, resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyutu bulunmaktadır. Tescilli marka listesi; Markaların tescil işleminin gerçekleştirileceği ve düzenli bir şekilde yapılmış listedir. Tescil işlemi gerçekleştirilecek markalar tescil müracaatı yapılmadan evvel ilk önce bu liste analiz edilmelidir.’’

Genellikle toplumda tescilli marka listesi ifadesi olarak, marka tescil listesi, marka listesi şeklinde ifadelerde kullanılmaktadır. Bu ifadelerde aynı anlama gelmektedir.

Ürün üretiminde bulunan işletmeler markaya ilişkin tescil işleminin gerçekleştirmelerinin önemini öğrenmiş olacaklar ki bu anlamda önem teşkil edecek adımlar atmaktadırlar. Marka tescil işleminin gereksinimi ve öneminin farkına varılması ile beraberinde gerçekleştirilecek tescil müracaat işlemlerinin doğru şekilde yapılması önem arz eden bir husustur. Tescil işlemine karar kılınması kadar, tescil edilecek markanın hangi listede tescil edileceğinin de belirlenmesi önem teşkil eden bir husustur.

Markanıza ait tescil işlemini yaparak, koruma kalkanına dahil etmeniz durumunda, markanız yasal bir kimlik elde edecek ve ticari bir boyut durumunu alacaktır. Markanıza ait tescil işleminde bulunmak adına müracaat işleminde bulunduğunuz takdirde, markanın sektörel anlamda listelenmesini gerçekleştirerek markanızın hangi alanda faaliyet ettirileceğini göstereceğini tespit etmeniz gerekmektedir. Ait bulunduğu ürün ve hizmet listesini tespit etmek hedefi ile icra edeceğini bu liste doğrultusunda markanıza yönelik ait bulunduğu sektörde koruma altına alınmasını sağlanacaktır. Bu kapsamda Enstitüsü nezdinde toplam olarak 45 adet tescilli marka listesi bulunmaktadır.

Markanızın ait olduğu listeyi kararlaştırmak gayesi ile, hangi sınıflarda tescil işleminin yapılacağı istemde bulunmanız o liste veya listeleri ifade edebilir ve başvuru işlemi gerçekleştirmek gerekmektedir. Bu arada önem verilmesi gereken diğer bir detay ise, listeye dahil edilmeden evvel markanıza ait en ince ayrıntısına varana kadar bir araştırma yani marka sorgulaması gerçekleştirmenizde önemlidir. Sebebine gelecek olursak daha evvelden tescil işlemi sona ermiş bir marka bültende yer alması veya müracaatta bulunulması ile kendinize ait markanızın tescil işlemi mümkün olmayacaktır.

Tescilli marka listesi, mal ve hizmet listesi sınıf çizelgesi ve marka listeleme enstitü nezdinde 1. sınıftan başlayarak 35. sınıfa kadar olan listeler ürün sınıfı adına geçerli olmak ile birlikte 35. sınıftan başlayarak 45. sınıfa kadar olan listeler ise hizmet sınıfını temsil etmektedir. Markaya ait tescil işlemin gerçekleştiği ve alakalı bulunduğu mal ve hizmetleri alanında muhafaza eder. Markanızın listelemesini gerçekleştirirken, listelendirme ileriye yönelik şekilde yapmanız ve ileriki süreçlerde gerçekleştireceğiniz işleri ve adım atacağınız iş dallarını da hesaba katarak listeye koyarak akıllıca bir davranış sergilemiş olacaksınız.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>