444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Firmaları Ankara

‘‘Marka, ürünü, diğer kuruluşların veya diğer şahısların elinde bulunan ürünlerden farklı bir özelliğe büründüren işaretlerin tümüne denir. Marka tescil, bir ürün veya bir hizmeti diğer benzerlerinden farklı yapıya erişmesini sağlayan ve devlet mercileri nezdinde onayı işlemi neticesinde koruma altına alınmasına denir. Resmi bir kimlik olması ile beraber yasal bir boyuta bulunmaktadır. Marka tescil firmaları Ankara; Markaya yönelik tescil işleminin tamamlanması amacı ile tescil işlemlerini Ankara ilinde marka sahipleri adına yürüterek hizmet veren vekil firmalardır. Sistem Patent şirketi olarak Ankara ilimizde en iyi hizmeti vererek siz değerli marka sahiplerimizin markalarını en iyi şekilde korumaktayız.’’

Marka tescil firmaları Ankara ilinde hizmet sunan Sistem Patent şirketimiz 1999’dan bugünlere değin profesyonel anlamda markaların tescil işleminde bulunmaktadır.

Markaların tescil edilmesi konusunda, büyük bir titizlikle marka tescil işlemlerinde bulunmaktayız. Sizlere marka konusunda sunduğumuz hizmetlerimizi basamak basamak açıklayalım…

1. Marka Sorgulaması

Markanın tescil işleminde bulunulması açısından, söz konusu markaya benzer veya tıpa tıp aynı markanın tescil edilme konusunun veya tescil müracaatında bulunulma konusunun araştırması işlemidir. Tescil işleminde bulunulacak markaya yönelik yapılacak başvuruya enstitü ret cevabı verebilir. Bu sonuç karşısında tüm çabalarınız boşa gider ve kayıplar yaşarsınız. Bu kayıpları yaşamamak ve markanızın aynısının veya bir benzerinin daha önceden tescilinde bulunup bulunulmadığını bir uygulama ile anlayabiliriz. Bu uygulama ise marka tescil sorgulaması olarak ifade edilir.

2. Müracaat

Tescil işleminde bulunacak markanın müracaatı Sistem Patent şirketimize iletilmelidir. Tabi bu işlem adına birtakım evraklar bulunmaktadır.

Müracaat işleminde bulunurken;

  1. Markanın ait olduğu kişi ve kişinin adres bilgileri
  2. Markaya ait bir nüsha
  3. Özel bir vekaletname gerekmektedir.

Müracaat işlemi gerçekleştirdiğiniz saatten itibaren markanız yasal açıdan koruma kapsamına alınacaktır. Fakat marka tescil aşaması 1 yıl sürmektedir ve ve itirazda bulunulmaması ile sonuca bağlanmaktadır. İlk 5 ay, markanın şekli incelemesi ve tescil işlemi prensip analizi ile geçmektedir. Tescil işlemi devam ederken markaya, onay işlemi verilebileceği gibi ret cevabı da verilebilir.

3. Markanın Bültende Yayını Ve İtiraza Açılması

Enstitünün marka müracaatına onay verilmesinin ardından marka, diğer marka sahiplerinden gelebilecek itirazları adına marka bülteninde 3 aylık süre ile yayında kalır.

4. Markanın Tescil Edilmesi Kararı

Yayın aşamasında diğer marka sahipleri nezdinde itiraz süresinde markaya itirazda bunulmaması sonucunda enstitü, markanın tescil edilmesi hükmüne karar verir. Bu kararı enstitü, şirketimize iletir.

5.Tescil Harcının Yatırılarak Belgenin Temin Edilmesi

Enstitü, tescil hükmüne karar kılması ile beraber, marka sahibi tescil belgesi harcını Sistem Patent şirketimizin hesabına yatırır. Ortalama olarak 2 ay sonra markaya ait tescil belgesini şirketimiz tarafından marka sahibine iletiriz

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Tescili Online, Online Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtirazı, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Yenileme, Marka Vekilliği, Marka Avukatlığı, Marka Uzmanlığı, Marka Ücretleri gibi tüm marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>