444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Kaç Yıl Geçerli

‘‘Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil kaç yıl geçerli sorusu; Markanıza ait tescil işlemi gerçekleştirmeniz durumunda markanızın belirli bir süre koruma altına alınmasını ifade eder.’’

 

Marka tescil kaç yıl geçerli sorusu, gerçekleştirilen marka tescil işlemi ile birlikte koruma altına alınan markaların, marka sahiplerine belirli bir süre boyunca markalarını tek elden yürütme hakları tanınan sürelerdir. Bu geçerlilik yılı yani süreleri, marka tescil işleminin yayın tarihi hatta dakikası ile icra edebilir ve bu süre 10 yıldır. Bu süre kapsamında markanızı tek elden yürütme hakkına sahip olmanız ile beraberinde tıp tıpa aynı olan ya da benzer markalara karşı kanunun ön gördüğü hukuki işlemleri gerçekleştirebilme haklarına sahip olmaktasınız. Markanız koruma altında iken diğer bir ifade ile tescil belgesinin sizlere tanıdığını süresi içinde hak sahipliğiniz bulunmaktadır. Bu haklarınızı tüm herkese karşı ileri sürebilir gerekirse yasal süreç başlatabilirsiniz. Tabi bu durumda basit bir işlem yapmalısınız. Marka tescilini yenilemek. Bu yenileme işlemleri düzenli aralıklar ile yapılmaktadır. Yenileteme işlemi ile tüm haklarınız devam eder.

Bu haklarınız ile, tescil süresinin kapsamında aylık yayınlanan bültende markanızın tıpa tıp aynısı yahut markanıza benzeyen bir marka yayınlandığı fark edildi. Bu durum neticesinde markanızın yasal anlamda tüm haklarına sahip olmanız ile beraberinde benzer ya da tıp tıpa aynı olan markalara karşı kanunun belirlediği hukuki işlemlerin hepsini gerçekleştirebilme haklarına elde etmektesiniz. Markanız geçerlilik süresinde iken bu hak sahipliği diğer ifade ile tescil belgesinin belirli zamanlarda yeniletmelisiniz. Bu yenileme işlemleri düzenli aralıklar ile yapılmaktadır. Size tanınan geçerlilik süresi 10 yıldır. Bu 10. yıl bitmeden 6 ay evvelden yeniletme işlemini yapmalısınız. Bu sürenin dolması ile sıkıntı başlar çünkü süre geçmesi durumunda 6 ay ilave süre verilir ve ilave yeniletme ücreti ödemekle mükellefiniz. Bu durumda da tescilinizi yeniletmez ise değerli ve bir o kadar uğraşarak elde ettiğiniz markalara düşer. Hükümsüz duruma gelir.

Markalarda geçerlilik süresi 10 senedir bu süre sona ermesi ile devreye yenileme işlemi girer. Bu işlem düzenli periyotlar ile yapılmaktadır. Markalar üzerinde hak talep edilmesi ve tek elden yürütülmesi amacı ile ve gerekirse yasal işlem başlatabilmeniz açısından bu işlem koşul durumdadır. İcra edilen markanın faaliyet sektörleri geniş bir alana yayılmış ise yenileme işlemi yine gerçekleşmeli fakat geniş alana yayılan çalışma alanları adına da yeni müracaat işlemlerinin gerçekleşmesi gerekir. Önceki markanın yenileme işlemi gerçeklemeden geçerli durumunun düşmesini beklemek ve yeniden bir önceki uygulamaları da kapsamına alan bir müracaat işlemi gerçekleşmesini Sistem Patent şirketi olarak tavsiye ettiğimiz bir yöntem değildir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>