444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Harç Bedeli

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescil işlemi, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil harç bedeli: Markaya yönelik koruma altına alma adına yapılacak tescil işlemleri sırasında talep edilen ücrete bedeline denir.’’

Marka tescil harç bedeli, her sene başlarında enstitü tarafından belirlenmektedir. Bu belirlenen harç bedelinde her sene artış yaşandığı gibi azalmada söz konusu olabilmektedir.

Harç bedeli oluşturan en önemli unsur sınıf adedidir. Sınıf adedi, müracaat işlemi yapılacak markanın icra edeceği yahut boy gösterdiği sınıfların tespit edilmesi ile oluşmaktadır. Birden fazla sınıf belirlemeniz akabinde ise bu bedellerde yükselme yaşanacaktır. Yalnızca şu bilmeniz gerekir sınıf bedeli sabittir. Sınıf arttıkça bedel tutarı katlanır. (Her sene belirlenen harç bedellerin sınıf sayısı artması tutar yükselir, indirim söz konusu değildir.)

Üst kısımda ifade ettiğimiz gibi tescil harç bedeli her sene senenin ilk ayında (ocakta) belirlenmektedir. Bu tescil harcının belirleyici temel faktörler bulunmaktadır. Bundan birisi tescil edilecek sınıf adetidir. Sınıf adedi arttıkça harç bedeli de yükselir. Diğer bir ifade ile tescil işlemi adına yatırılması gerekli görülen tescil harcı bedeli sınıf adetine uygun olarak artış belirtmekte ve bu artışın yanı sıra da bazen azalma eğilimi arz edebilmektedir. Markaya yönelik yapılması hedeflenen tescil işleminin gerçekleştirilmesi amacı ile müracaatta bulunulurken bilinmesi ve önem teşkil eden tescil harç bedeli tutarlarının diğerleri ise başvuru tutarı ve tescil işlemi tutarı ve tayin etmeniz durumda vekil firma bedeli tutarıdır. Bu tutarlar bakımında yeterli bir bilgiye sahip olunmalıdır. Önemle dikkat edilmesi gereken tescil işlemi, bu işin uzmanı olan vekillerden bu konu hakkında ilgili bilgilerin alınması ve bu vekil firmalar (Sistem Patent) tarafından yapılmasıdır. Bu bilgiler hakkında bilgiler temin etmek isteminde bulunanlar adına gerekli bilgileri şirketimizden iletişime geçebilirsiniz.

Markanızı koruma altına aldırmak adına yaptıracağınız tescil işlemi müracaatı doğrultusunda ilgili yerlere tahsis etmeniz gereken markanıza ait tescil harç bedeli, gerek sınıf adetine göre tahsis edilecek harç bedeli gerek ise kendiniz adına tüm bu işlemleri yürütmesi adına vekiliniz olarak atayacağınız vekil firmaya (Sistem Patent) tahsis edilen ücretlerdir. Lakin bu konuda tüm işlemleri kendiniz yapabilir misiniz? Elbette tüm işlemlerinizi kendiniz yapabilirsiniz, lakin bu tescil işlemleri konusunda çok dikkatli davranarak yol almanız gerekmektedir. Çünkü yapacağınız en ufak bir hata veya en ufak bir detayı atlamanız veya müracaat dosyanızda meydana gelebilecek en ufak bir eksiklik ile tüm işlemleriniz yanar. Ve dolayısı ile dosyanız kapatılır. 

Bu konuda bu canınızı sıkacak ve çaba gerektiren bur süreci bir vekil firma ile yapmanızın faydaları göreceksiniz.  Bilgisini aktardığımız gibi tescil harcı bedelinde fiyat farkını belirleyen ve önem teşkil eden faktör vekil olarak atanacak firmalar arasında bulunan fiyat farkıdır. Bu vekil firmaların, işinde uzmanlığı, sunacağı hizmetten verim almanız, tescil işleminin olumlu neticeye bağlanmasına ve tüm işlemler ile markanın tescil işlemine yönelik müracaat işleminde bulunulurken marka sahiplerinin tescil süreçleri sonunda ekonomik ve zaman kayıplarının önüne geçmektedir.

Müracaat işlemleriniz adına tüm bu işlemleri gerçekleştirerek ve sizler yarı yolda bırakmadan tescil işleminizi sonuçlandıracak ve talep etmeniz durumunda tescilden sonrada markanızın korumasını gerçekleştirecek olan vekil firma olarak en iyi, en cazip ve kesenize en uygun fiyatlarımız ile Sistem Patent şirketimizden yardım alabilirsiniz.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz...

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>