444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Sınıfları Listesi

‘‘Marka, bir hizmeti veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan işaretlerin tümüne verilen isimdir. Marka tescil, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzer ürünlerden ayrı kılan ve devletin ilgili kanalı ayrıcalığı ile yapılan onaylama işlemine denir. Tescil, resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyutu bulunmaktadır. Marka tescil sınıfları listesi; Markalara yönelik tescil işleminin yapıldığı ve düzenli bir şekilde oluşturulan bir listedir. Tescil işlemi gerçekleştirilecek markalar tescil müracaatında bulunulmadan evvel ilk önce bu liste analiz edilmelidir.’’

Marka tescil sınıfları listesi kapsamında marka sınıfları, marka listeleri de aynı anlamı taşımaktadır.

Ürün üretimi alanında faaliyette bulunacak kuruluşlar, markalarına ait olan tescil işleminin yapılmasının önemini varmış olacaklar ki bu konu kapsamında önemli adımlar atmaktadırlar. Markalarına yönelik tescil işleminin gereksinimi ve öneminin farkına varılmasının yanı sıra yapılacak tescil başvuru işlemlerinin doğru şekilde gerçekleşmesi önem teşkil etmektedir. Bu sırada markaya yönelik tescil işlemine karar verilmesi kadar, hangi listede tescil edileceğinin de belirlenmesi önem bir konudur.

Tescil işleminde bulunarak markanızı, koruma çerçevesine dahil etmeniz doğrultusunda, markanız hukuki bir özellik kazanmasının yanı sıra ve ticari anlamda bir durumuna gelecektir. Markanıza yönelik tescil işleminde bulunmak adına tescil başvurusu gerçekleştirdiğiniz sırada, markanın sektörel anlamda listesini gerçekleştirerek, markanızın hangi sektörde icra edeceğini tespit etmeniz gerekmektedir. Ait bulunduğu ürün veya hizmet sınıfını belirlemek gayesi ile uygulayacağınız bu listeme nihainde markanıza ilişkin ait olduğu sektörde koruma altına alınmasını sağlanacaktır. Bu sınıf listesi bakımında Türk Patent Enstitüsü nezdinde toplam olarak 45 adet tescil sınıf listesi yer almaktadır. Bu marka sınıfları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Markanıza yönelik doğru olan tescil sınıfları listesini tespit etmek hedefi ile, hangi sınıflarda tescil işlemini gerçekleştirme isteminde bulunuyorsanız o sınıf listesi ya da sınıfların listeleri olduğunu ifade edebilir ve başvuru işlemini gerçekleşmek gerekmektedir. Bu sırada dikkat edilmesi gereken detay ise, markanızı listeye dahil etmeden önce markanıza ait en ince ayrıntısına varana kadar bir araştırma yani marka sorgulaması gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Nedeni ise daha evvelden tescil işlemi yapılmış bir marka bulunması durumunda kendinize ait markanızın tescil işlemi mümkün olmayacaktır. Bu işlemi de en sağlık bir şekilde Sistem Patent şirketimiz yardım alarak yapabilirsiniz.

Marka tescil sınıfları listesi, enstitü nezdinde 1. sınıf listesinden başlayarak 35. sınıf listesine kadar olan listeler ürün sınıfı listesi şeklinde geçmektedir.  Bu sınıflar ile birlikte 35. sınıf listesinden başlayarak 45. sınıf listesi de dahil olmak üzere olan sınıf listeleri ise hizmet sınıf listesini temsil etmektedir. Markanın tescil işlemi gerçekleştirdiğiniz alakalı bulunduğu alanında korunmaya alınır. Markanızın sınıf listelemesini gerçekleştirirken, listeleme ileriye yönelik şekilde gerçekleştirmeniz ve ileriki aşamalarda yapacağınız işleri ve adım atacağınız iş kollarını da hesaba katarak markanızı listeye koyarak akıllıca bir davranış sergilemiş olacaksınız.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>