444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Logo

‘‘​Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. ​Marka tescili​, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescilikendinize ait bir markanızın koruma altına alınmasına amacı ile gerçekleştirilen müracaatlar sonucunda elde edilen koruma altına alınması ve bunun akabinde hak sahipliği olunmasına denir. Marka tescil logo ifadesi ise: Markalara yönelik tescil işleminin gerçekleştirildiğinin ve koruma altında olduğunu ifade eden bir işarete denir.’’

Halk arasında sürekli kullanılan Marka tescil logo kavramı aslında gerçek ismi Marka tescil işaretidir. Bu kavramlar arasında marka tescil logosu, marka tescili işareti şeklinde kullanmak yanlış olmaz. Bu logo ® sembolü ile belirtilir iken koruma görev görmez. Koruma ile alakası yoktur. Sadece semboldür. Tescil logo, Register kelimesinin ilk harfi şeklinde kullanılmaktadır ve ® işareti ile yuvarlak içinde markların üstünde yer alır. Bu logo ile kullanılan markalar tescil işleminin olumlu anlamdan sonuca bağlandığı ve şu anda yasal olarak korunmakta olduğunu beyan etmektedir.

Marka tescil logo yani marka logosu veya marka tescil işareti İngilizceden Register kelimesinin baş harfinin tam bir dairenin içinde olacak şekilde kullanılmaktadır. Logo, markaların tescil işleminin gerçekleştiğini ve şu anda marka koruma kapsamı altında yer aldığını belirten bir işaret olmanın yanı sıra söz konusu birlikte kullanılan markanın kayıt altına alındığını dış alana aktarmaktadır. Birlikte kullanıldığı markanın tescil işlemi ile korunmakta olduğunu anlatan bu logo, bu markayı faaliyete geçiren şahısın markanın asıl sahiplerini koruma içine aldığı belirtmektedir. Devletler tarafından kabul edilen tescil logo yani tescil işareti, söz konusu markanın korunma kapsamında yer aldığını bilgisini belirtmekte ve diğer bir tanı ile tescil işleminin sona erdiği ve dış çevresine karşı bu bilgileri iletme hedefi amacı ile faaliyete geçirilmektedir. Enstitüsü ’ye marka müracaat dosyası ya da müracaat işleminin sonuca bağlandığı hususlarda markalar ile beraber faaliyete geçirilerek koruma altına alan ifadedir.

Bu logonun faaliyete geçirilmesi açısından şu an ülkemizde herhangi bir yasa ya da tasarı ile mükelleflik bulunmamaktadır. Asıl önemli durum, logonun marka tescil işleminin sonuca bağlanması ile beraber faaliyet geçirilmesidir. Bu durum, bu logonun ilgili markanın tescil uygulamasının tamamlandığının algılanmasına neden olabileceğinden ötürü ve tüketiciler nezdinde veya toplum kesimi tarafından bu şekilde algılanan bir ifadedir. Bu sebepler sonucunda ise daha tescil işlemi sona ermemiş olan bir marka adına faaliyete geçirilmesi ile alakalı kesimlerin yanılgıya düşürmesine sebebiyet oluşturacağından ticaret ile alakası olanların fırsat temin etme durumundan ötürü faaliyet geçirilmesi sebebi ile önerilen bir durum değildir.

Bu tescil logosunun genel anlamda faaliyete geçirilmesinin ve bu logonun gözün görebileceği kısma veya alana iliştirilmesi, esas marka adının son harfinin tam olarak sağ üst kısmına iliştirilmelidir. Logo ufak bir ebada sahip olmalıdır. Markaya ait bir ifade şeklinde akıllara gelmesine izin verilmemelidir. Logoya uzaktan bakılması halinde küçük daire biçiminde görünmelidir. Logoya yaklaşıldıkça bir logo olduğu anlaşılmalıdır.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>