444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Koruma Süresi

 ‘‘Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil işlemi ile; ticari veya herhangi bir patentli markanın hukuki bir aşama kapsamında koruma altına alınabilmesi ve haklarının saklanabilmesi adına temin edilen hak sahipliği elde edilir. Bu işlem belirli sürece tabidir. Marka tescil süreci tamamlandıktan sonra markalar koruma altına alınmaktadır.

Marka tescil koruma süresi ise tescil işlemi gerçekleşen markaların koruma altına alınması süresine denir. Marka tescil koruma süresi ile marka tescil geçerlilik süresi aynı anlamı teşkil eder. Koruma altına alınma iki şekilde oluşur. İlki tescil işlemi için müracaatta bulunmanız ve bir diğeri ise tescil süresinin sona ermesi ile tescil yenileme işlemidir.

Marka tescil koruma süresi ile asıl ifade edilen markanızın diğer kişiler tarafından kullanılamaması ve tüm haklarını kendiniz tarafından tek elden yürütebilmenizi sağlamaktır. Koruma süreniz 10 yıldır. Bu 10 yıllık kapsamda birtakım haklar elde edersiniz. Markanızı koruma süreci hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sayfamızı ziyaret ediniz.

Tescil koruma süresi ile, mutlu sona ulaştığınız bir marka tescil işlemi ile beraberinde markanız koruma şemsiye içinde dahil olmaktadır. Bu tamamlanan tescil işlemi ile birlikte koruma şemsiyesi içine dahil olan markalar belirli bir süre kapsamında marka sahiplerine tek elden yürütme ve bir takım yasal haklar tanımaktadır. Bu haklar, marka tescil müracaatının yapıldığı dakikadan başlayarak kullanabilirsiniz. Koruma bir konuya değinelim. Markanızın tescil işlemini tamamlamanız ile tüm işler sona ermiyor. Tescil işleminin tamamlanması ile tescil işlemi olumlu şekilde sonra eren marka sahibine yasal yürütme hakları tanınıyor. Bu verilen haklar ile, sahibi olduğunuz ve tescil işlemini tamamladığınız markanızı tek elden yürütmenizi sağlıyor. Bu kapsamda aylık ilan edilen bültende markanıza ait bire bir aynısı ya da benzeri bir marka müracaatı yapılmış ve bunu farkına vardınız. Bu durum karşısında markanızın benzeri veya bire bir aynısı olan markalara karşı kanunun ön gördüğü hukuki işlemlerin hepsine başvurma yetkisine sahipsiniz. Bu yasal işlemlerde bulunmanızın da bir süresi bulunmaktadır.

Bu süreler koruma süresi olarak 10 yıldır. Bu süre tamamlandı endişelenmeyin tekrardan tescil işlemi yine sancılı süreçleri çekmenize gerek yok. Tek yapmanız gereken işlem Sistem Patent şirketimize müracaat ederek belirli periyotlarda uygulanacak olan tescil yeniletmek olacaktır. Bu süreleri kaçırdınız veya ödeyemediniz. Bu durumunda size ilave 6 aylık zaman tanınmakta ve yeniletme işlemine ilave ücret yansıtılmaktadır. Bu ilave sürede de ödemediğiniz durumunda ise markaya yönelik hak sahipliğiniz düşer. Bu markanız sahipsiz duruma gelir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili MüracaatıMarka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 


Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>