444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Fiyatı

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil fiyatı ise ; uzun uğraşlar sonucunda oluşturduğunuz markanızı koruma altına almak istemi bakımından yaptıracağınız tescil işlemleri doğrultusunda müracaat işlemleri ve tescil işlemi toplam tutarının maddi karşılığını ifade eder.’’

Marka tescil fiyatı ifadesi ile marka tescil ücretleri, marka tescil tutarı, marka tescil maliyeti, marka tescil işlemi ücretleri gibi ifadelerde aynı anlamı teşkil etmektedir. Marka tescil fiyatı adına ödenecek tutar 2 basamaktan oluşur. Birincisi marka tescil müracaatı sırasında ödenen tutardı. Bir diğeri ise marka tescili sırasında ödenmesi gereken tutardır.

İlkine gelecek olursak marka sahipleri, markalarının tescil işleminde bulunmaları için ilk önce marka tescil müracaatında bulunmaları gerekiyor. Bu işlemi yapmalarının ardından yapılacak diğer aşama ve süreçlere geçmek açısından tescil işlemleri olumlu anlamda sona ermesi ile markaya tescil belgesine sahip olunması maksadı ile marka oluşturan kişi tarafından ilgili işlem ücretini fiyatı yani tutarı yatırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde tescil işlemi ücretinin yatırılmaması sonucunda marka tescil başvuru işlemi yanar. Başvuru işlemi yanması ile de doğal olarak ta müracaat dosyası da kapatılır.

Marka tescil müracaatını gerçekleştirmek; Oluşturduğunuz markanıza yönelik tescil etme işlemi kapsamını ile hazırlanması gerekli görülen belgeler ile aynı sene (yıl) ilan edilen uygulama fiyatının tahsis edildiğini belirten makbuzun ya da dekontun marka tescil müracaat dosyasında içinde bulunması da önemli olan bir husustur. Marka tescil işlemi fiyatının (tutarın) ödendiğini beyan eden ilgili belgelerin (fiş, dekont, makbuz) dosya kısmında yer almaması durumunda ise müracaat dosyası tam teşekküllü dahi olsa müracaat işlemi işleme konmaz.    

Marka tescil işleminde bulunmak adına yatırılması gereken ilgili olan fiyatları (tutarları) her sene (yıl) senenin ilk ayında (ocakta) enstitü tarafından duyurumu gerçekleşmekte ve bu duyurum resmî gazetede ilan edilerek uygulamaya konmaktadır. Bu tescil işlemini gerçekleştirmek içinde belirli bir ücretin ödenmesi gerekir.

Tescil işleminin gerçekleşmesi için sene başlarında beyan edilen tescil fiyatı ya da ücreti tutarının, müracaat işleminin endüstri kayıtlarına geçmesi ile birlikte tahsis edilmektedir. Devam eden analizlerde markasına müracaat işleminde bulunan marka sahibi, markası adına başka herhangi bir talepte bulunmaması sonucunda bu ücretlerden başka herhangi bir ücret ödemesinde bulunmaz.

Yapılacak değerlendirmede ve eğer ki itirazlarda bulunulur ise bu itiraz işlemleri içinde ve aşamaları sona eren tescil işlemi başvurusu adına alakalı olan kesime, alakalı olan ücretin tahsis edilmesine ilişkin resmi yazı duyurulmakta olmak ile birlikte ve müracaat işlemi gerçekleştiren şahsa tebliğ işlemi gerçekleşmektedir.

Resmi yazının müracaat sahibine ulaşması durumunda 2 aylık süre boyunca tescil işleminin gerçekleşmesi için bu belirtilen ücretin yatırılması mecburidir. Marka Tescil işleminin gerçekleşmesi adına ilgili ücretin diğeri ise marka tescil ücretidir. Marka tescil ücreti, tescil müracaatının gerçekleşmesi doğrultusunda normal koşullarda maksimum 10 ayın ardından tahsis edilmesi istemi yapılmaktadır.

Marka tescil işlemi fiyatı, tescil işleminin resmî gazetede ilan edilmesi ile beraberinde aynı sene içinde belirtilen ücret olmaktadır. Lakin gelecek sene adına bu ücretler yeniden düzenlenmekte ve yeniden ilanı yapılmaktadır. Eğer tescil işlemi devam eden diğer seneye intikal etmesi durumunda ise müracaat tescil işlemleri, müracaat işleminin sona erecek seneye ait olan seneye tabi olmaktadır. (Yani müracaat işlemi 2016 yılına ait lakin tescil işlemi 2017 yılına intikal ederse tescil işlemi ücreti olarak 2017 senesi adına belirlenecek ücreti ödemek zorundasınız.)

Marka tescil fiyatları adına Sistem Patent şirketimiz ile irtibata geçiniz. Sistem Patent şirketi olarak marka tescil işlemlerinde size yardımda bulunmaktayız. Kuruluş olarak bütçenize en uygun olarak ücretler arz etmekteyiz.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>