444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Harçları

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka Tescil Harçları: Markaya ait yapılacak tescil işlemleri sırasında talep edilen ücretlerdir.’’

Marka tescil harçları her sene başından enstitü tarafından belirlenmektedir. Bu harç miktarında her sene artış yaşanacağı gibi azalmada yaşanabilmektedir. Lakin marka tescil müracaatı sürecinde ödenmesi gereken harç ücretleri, sınıf başına harç ücreti ve vekil firma harçlarından meydana gelmektedir. Sınıf adeti, müracaat işlemi gerçekleşecek markanın icra edileceği ya da icra edildiği ürünlerin yahut hizmetlerin yer aldığı sınıfların tespit edilmesi ile ortaya çıkarmaktadır.

Bundan dolayı marka tescil harçları esas belirleyici etmenlerden birisi sınıf adetidir. Çünkü ödenmesi gerekli olan harç miktarı sınıf adetine göre artmakta ya da azalmaktadır. Marka tescili için müracaat işlemi gerçekleşirken bilinmesi gereken önemli hususlardan birisi de marka tescil harçlarını oluşturan başvuru ücreti ve tescil ücreti konusunda bilgi sahibi olunmasıdır. Asıl olarak bu işlem, işin uzmanı olan kişilere devredilmesi ile uzmanlar bu konu hakkında ilgili açıklamalarda bulunacaktır. Lakin ön bilgi temin etmek isteminde bulunanlar için Sistem Patent şirketi olarak gerekli bilgileri sunalım.

Marka tescil işlemini, marka sahiplerinin kendi başına da yapabileceği bir işlem olmasına karşın vekil olarak tayin edilen firmalardan destek alınması da bir hayli önem teşkil eder. Fakat kişi tescil işlemini kendi gerçekleşmek istemesi durumunda, marka araştırmak, marka tescil işlemi gibi hususlar hakkında daha ayrıntılı bilgiler sağlaması gerekmektedir. Bir de marka tescil bedeli hususunda net bir ücret hakkında bilgi temin edebilmesi adına marka sınıfları hakkında araştırmada bulunması ayrı bir önem teşkil eden bir husustur. Bu şekilde gerçekleşmemesi durumunda ise müracaat işleminiz olumsuz şekilde geri dönebilme durumu söz konusu olabilmektedir.

Marka tescil harçlarında, fiyat farklarını oluşturan en önem teşkil eden unsur vekil şirketleri arasında yer alan fiyat farkıdır. Verilen hizmetin uzmanlığı, verimli olması ve olumlu neticeye bağlanmasına ilişkin yönlendirmeler markaya müracaat işlemi gerçekleştiren marka sahiplerinin sonradan yaşayacakları maddi kayıpları ve zaman kayıplarını önlemektedir.

Dikkat edilmesi gereken ve önem teşkil eden diğer bir konuda marka tescil işleminde bulunan vekil firmalardan ziyade resmi vekil firmalarını belirlemektir. Aracı şahıs ya da işletmelerin marka tescil işlemi için yapılan müracaat sürecinde yalnızca size müracaat evraklarının oluşturulması adına yardımda bulunabilmektedir. Doğru olan sınıf ya da sınıfları tespit etmek ardından detaylı bir marka sorgulaması işleminde bulunmak ibr hayli önem teşkil eden konudur.

Müracaat işlemleriniz için vekil firma olarak Sistem Patent şirketimizden yardım alabilirsiniz. Tüm bu sancılı ve yorucu geçecek olan işlemleriniz sizlerin adına yürütmekteyiz. Tabi bu işlemlerimiz karşısında tescil bir ücret talep edeceğiz. Ortalama olarak 1 sene süren bu aşamanın takip işleminin gerçekleşmesi zorlu bir süreç olduğundan dolayı hakikaten de bir bedeli olmalıdır. Fakat piyasada değişkenlik arz eden marka tescil ücretleri yer almaktadır. Genel anlamda ise ortalama bir fiyat arayışı içerisinde iseniz standart olarak marka tescil müracaatında rakamlar sizlere biraz çok gibi belirebilir. Lakin çok bulsanız dahi marka tescil müracaatı işleminin olumlu tamamlanması adına harcanması gereken bir bedelin daha var olduğunu da ilave etmemiz gerekmektedir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>