444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Kontrol

 ‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. ​Marka tescili​, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescili; Kendinize ait bir markanızın koruma altına alınmasına amacı ile gerçekleştirilen müracaatlar sonucunda elde edilen koruma altına alınması ve hak sahipliği denir. Marka tescil kontrol ise: Oluşturulan markaların daha önceden tescil işlemi tamamlanmış ya da tescil edilmesi adına müracaatta bulunulmuş markalar ile aynı veya benzer markalarının olup olmadığının sorgulanması işlemine denir.’’

Marka tescil kontrol işlemi marka oluşturan ve bu oluşturulan markaların koruma altına alınması amacı ile tescil işleminin yapılması sürecinde oldukça önemlidir. Bu kontrol işleminin yapılmaması ile tüm emekleriniz boşa gidebilir. Çünkü markanızı oluşturduğun lakin kontrol işlemi gerçekleştirmeden müracaat işleminde bulunuz. Bültende tescilli veya müracaatta bulunulmuş markalar ile örtüştü ve tüm işlemleriniz tamamen biter.

Markanıza tescil işleminde bulunarak koruma altına alma isteminde bulunmanız durumunda, ilk önce atılacak ilk adım oluşturduğunuz markanızın tescil kontrolü işleminde bulunmanızı önemle hatırlatırız. Çünkü bu kontrol uygulanması sizi veya işletmenizi hem ekonomik anlamda hem de manevi açıdan bir hayli önemi bulunmaktadır. Bu işlemi Sistem Patent web sayfamızdan bizzat kendiniz uygulayabilirsiniz. Lakin bu uygulamadan daha sağlıklı bir sonuca ulaşabilmeniz açısından şirketimizde bu konularda uzman olan personellerimiz eşliğinde de yapmanız sizin açısında daha faydalı olacaktır. Bu durumun sebebi ise, tescil işlemi gerçekleşmiş veya tescil müracaatı başlatılmış markaların size ait olan marka ile benzemesi yahut farklılık arz eden noktalarının belirlenmesi amacı ile sizin bilgi ve tecrübeniz yetersiz kalabilir.

Doğru analiz için ve kesin karar adına uzman olan kişilerin analizi etmesine ve değerlendirmede bulunması gerekebilmektedir. Bu konuda asıl anlatmak istediğimiz bazen sizlerin fark edemeyeceği çok ince bir detayı doğru tespitler akabinde uzmanlarımız görmesi veya farkına varmasıdır.  Markanızın tescil işlemini gerçekleştirmenize veya onay işleminin olumlu şekilde tamamlanmasını mümkün görülmeyeceği hususlarda zorlu tescil işlemi aşaması yaşamanıza neden olabilmektedir. Doğru analiz edilen marka tescil sorgulama işlemi ile sizi bu yaşama tehlikesi ile karşılaşacağınız büyük bir sorundan kurtarabilir.

Bu tescil kontrol işlemini yaptırmanızdaki önem ise marka tescil sürecinin oldukça zorlu bir kulvar olmasından kaynaklanmaktadır. Bu süreçlerde çeşitli problemler ile karşılaşılmakta ve itirazlarda da bulunulması ile birlikte Arap saçına dönen bir süreç duruma gelmektedir. Hem nakit olarak hem de zaman anlamında bir hayli kayıplar vermenize sebebiyet verebilmektedir. Bu sıkıntıları durumlardan geçmemeniz amacı ile ve markanızı veya markanıza benzeyen bir diğer markanın daha önceden tescil edilip edilmediğini veya müracaat sürecinde olup olmadığını Sistem Patent şirketimizin ayrıcalığı ile çok basit bir uygulama ile sizleri bu dertlerden arındırmaktayız. Bu uygulamamız ise marka tescil kontrolü yani marka sorgulama veya marka araştırma işlemidir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>