444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil İtiraz

‘‘​Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da  hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. ​Marka tescili​, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescili; Kendinize ait bir markanızın koruma altına alınmasına amacı ile gerçekleştirilen müracaatlar sonucunda elde edilen koruma altına alınması ve hak sahipliği denir. Marka tescil itiraz; markanın tescil işlemi tamamlanmış veya daha önceden müracaatta bulunulmuş markaların tıpkısın aynısın veya bir benzerinin tescil amaçlı müracaat işleminde bulunulması sonucunda asıl marka sahiplerinin itirazda bulunmasına denir.’’

Marka tescil itiraz için düzenli şekilde yayınlanan marka bültenlerinin takip edilmesi gerekmektedir. ÇünküYayın tarihinden 2 aylık süre kapsamında (2017 yılı 10 ocak tarihinde alınan karar neticesinde. İtiraz tarihi bitimi hafta sonuna denk gelmesi durumunda ise sonra gelen ilk iş günü) 3. kişilere itirazda bulunma hakkı verilmektedir. İtirazlar yargı sürecine intikal etmeden evvel tedbir alınmasında etkili bir metottur. Tescil itirazı konusunda en sağlıklı kararlar için sizlerin adına Sistem Patent şirketimiz bir vekil firma olarak sizlerin adına hiçbir ücret talep etmeden takip işlemini gerçekleştirmekteyiz.

Resmi Marka Bültenini analiz eden marka sahipleri ya da marka vekilleri (Sistem Patent) markalarına benzeyen ya da tıpta tıp aynısı olan bir marka müracaatının fark ettiklerinde, bu durum tespit edilir ardından vekil olarak atanan firmalarca (Sistem Patent) itiraz dilekçesi ya da itiraz formu oluşturulur. İtiraz dilekçesi şekil ve içerik bakımında talep edilen koşullarda oluşturulur. Bu da uzman vekiller vasıtası ile oluşturulur. İtirazı işlemini destekleyen veriler, ispatlar toplanır. Bu ispatlar gizli kalan ispat şeklinde 3. kişilerin haberdar olması yasaktır. İtiraz dilekçesi belirlenen harç tutarı vekiller aracılığı ile Enstitüye ödenir. Bunun yanında vekil firmanın ücreti de tahsis edilir.

Yapılan marka itirazı üzerine Enstitü ilgili incelemelerde bulunarak söz konusu müracaat eylemi adına ret ya da kısmi olarak ret hükmü verebilir. Verilen hükümler 2 kesime de beyan edilir. Bu durumun ardından 2 aylık süre kapsamında itirazda bulunan kişi Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kuruluna itiraz eylemini yineleyebilir. Bu Kurulun incelemesi akabinde karar kıldığı hüküm kesindir. İtiraz sahibi kişi ya da kuruluş bu alınan hükmü sadece Fikri ve Sınai Mülkiyet hakları Mahkemesi ne müracaatta bulunarak hükmün iptal edilmesini talep edebilir. İtiraz alan müracaat sahibi kuruluşlar ya da kişiler veya vekil firma, ret ya da kısmi ret hükmünde, ret hükmüne sebep olan faktörler incelenip ret konusunda sebebiyet veren yasal ya da genel faktörleri düzeltmek adına gerekli görülen evraklar ile beraber Enstitüye itiraz işleminde bulunabilir. Bu itiraz doğrultusunda temin edilen belgeler ve bilgiler yeterli bulunmaz ise vekil firma (Sistem Patent) bu durumu marka sahibine rapor eder ve yeni düzenlemelerde bulunabilmesi açısında işlemlere başlar.

Markaya ait tescil işleminin tamamlanmasının ardından markaya yönelik takip işleminde bulunulmaz ise markayı taklit edenler türeyebilir. Marka ihlale uğrayabilir. Markaya yönelik sahip olunan tüm haklarına saldırı yapılabilir. Bu durumda marka sahiplerinin neler yapması gerektiğini bilmelidir. Ya da bu durum için uzman firmalar (Sistem Patent) ile beraber çalışmada bulunabilir. Marka sahipleri bu tarz hususlarda yasal işlemlere müracaat ederek farklı istemlerde bulunabilirler. Marka hakkına karşı ihlal suçu belirlenmiş ise bu ihlalin durdurulması ve maddi ve manevi anlamda oluşan zararın tedarik edilmesi amacı ile marka sahibi kuruluşlar yasal süreçler başlatmaya hakları bulunmaktadır. Marka hakkına ihlalden ötürü bu markanın icra edildiği ürünlere ve suç eseri ürünleri imalatında kullanılan cihazlara yasal süreçler hükmünce marka asıl sahipleri el koydurabilme hakkına sahiptir. Bu durumun yanı sıra marka sahibi kuruluşlar ayda marka sahibi kişiler el konulan taklit eserleri ile ilişkin olarak şahsına mülkiyet hakkı temin edilmesini mahkeme heyetinden istemde bulunabilir. Bu durumda bir istem neticesinde mülkiyet hakkı temin edilen ürünlerin maddi karşılı olarak tazminat bedelinden düşülür. Lakin marka hakkına ihlali engellemek için el konulan taklit eseri ürünlerinde isim ya da logoların silinmesi isteminde bulunabilir veya bu taklit eseri ürünlerin yok edilmesi talep edilebilir. Mahkeme hükmünün kamuoyuna beyan edilmesi isteminde bulunulur ve beyan edilir. Markaya yapılan ihlal suçu adına açılan davaların masrafları da markaya karşı ihlal suçu işleyenler kişilerce ödemekle mükelleftir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>