444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Hırsızlığı

‘‘Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Gerçekleşen her çeşit icat veya buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgeye denir. ’’

Patent Hırsızlığı: Gelişmekte olan ulusların hali hazırda kendi markalarını tedarik eden şirketlerin diğer kuruluşlar tarafından orijinal ürünlerini taklit etme yöntemi ile imalatını gerçekleştirdikleri ürünlerin kendilerine ait patent temin etmesine verilen ismidir. bir hayli büyük ölçüde işletmelere hem maddi hem de manevi yönden zarar vermektedir.

Patent hırsızlığı hem dış ülkelerde hem de kendi ülkemizde pek fazla sayıda artış göstermektedir. Gelişmekte olan ulusların hali hazırda kendi markalarını tedarik eden şirketlerin orijinal ürünlerini taklit ederek ürettikleri ürünlerin kendi ait Marka ve Patentine sahip olmuş olan kuruluşlar bir hayli büyük ölçüde işletmelere hem maddi hemde manevi yönden zarar vermektedir.

Etrafımıza göz attığımızda on binlerce markadan milyonlarca adet ürün görüyoruz. Bu ürünlerden pek çoğu patenti bulunan ürünlerdir. Yöneticiler ve personeller yeni bir ürün elde ettiklerinde, hemen ilgili kurumlara müracaat ederek buldukları ürünlerine ait bir patent temin ederler. Bu durumunda yer alan asıl amaç, ürünün bundan sonra uygulanacak kullanımından ve imalatından sadece kendileri mükellef durumda olmayı arzu ederler. Patent temin edilen ürünler rıza gösterilmeden hiçbir durumda kopyalanması söz konusu değil ve satışa arz edilemez. Lakin kolay şekillerden maddi şekilde kazanmak sağlamayı düşünen kişiler, patent olan ürünleri kopyalayarak piyasaya arz etmektedir. Ürünler bu yolla kalitede seviyesi daha alt düzeyde olur ve büyük markaların amblemleri kullanılır. Müşterilerin büyük markalara var olan itimadını kendi amaçları adı kullanırlar ve bu durumdan maddi şekilde hasılat elde ederler. Tüketiciler de bu durumda oldukça bir ravent göstermektedir Büyük kuruluşlara gerçek anlamda zarar teşkil eden de bu ince detaydır. İnsanlar büyük marka logosunu gördükleri anda kopya olan ürünü satın alırlar. Memnun olmadıklarında ise markadan şikâyet şikayetçi olurlar. Bu şekilde patentini elinde bulunduran markanın ismi zedelenir ve yaptığı satışlarda azalma yaşanır. Diğer bir ifade ile hırsızlık şeklinde ile üretilen korsan ürünlerin piyasada ter alması, büyük markaların satışları adına risk unsurları bulundurur.

Önemli markaların kendileri hakkında mahkeme süreci başlatmasını önlemek veya aksi kanıt elde etmek adına korsan ürün üreticileri de türlü tedbirler alır. Logonun belli bölümlerinin değiştirilmesi veya yazının harflerinden bazılarının alanlarının değişiklik yapılması bu durumlardan yalnızca bir kaçıdır. Herhangi bir dava ile karşı karşıya kaldıklarında, üretiminde bulundukları ürünün logosunun farklı özelliğe sahip oldukları tezini savunarak kendilerini aklamaya çalışabilirler.

Bir patent kuruluşu olarak Sitem Patent şirketimizin patent avukatlarımız patenti bulunan ürünlerin patent hırsızlığı ve ürün sahteciliği konularında da gerekli olan araştırmaların tümünü sizler adına yapmaktayız. Haksız kazanç elde edenlerin bir an önce bulunması ve gerekli cezalara çarptırılarak cezalandırılması adına çalışmalarda bulunmaya devam etmekteyiz. Bu durumda tarafımıza iletilen talepler ile markaların adını kötü amaçlı kullanan şahısların tespit edilmesi ve bertaraf edilmesi hususunda başarılı işlere ortaya koymaktayız. Patentin çalınması ve sahte ürünlerin imalat alanı ve satış alanlarına hangi şekilde aktarıldığını araştırıp rapor şeklinde sizlere sunmaktayız ve ihtiyaç duyulduğunda bu raporları mahkeme sürecinde kanıt şeklinde kullanmaktayız. Bu sebep ile Sistem Patent şirketimiz, tüm büyük markaların güvenini elde etmiş durumdayız.

Patenti bulunan ve Marka tescili gerçekleşmiş ürünlerinizin piyasada yer alan korsanlarını, korsan imalat tesislerini, korsan olduğu belirlenen ürünlerin imalatını yapıldığı, depolandığı ve satışa sunulduğu alanları tespit ederek, neticeyi siz değerli kuruluşlarımız en seri şekilde rapor olarak arz etmekteyiz.

Orijinal ürünün taklidini üretmek ve hakkını elinizde bulundurduğunuz patent hakkınızı profesyonel araştırmalarımız ile sizlerden izinsiz şekilde alınan hakkınızı geri sizlere kazandırma adımlarında tüm deneyimlerimiz ile yanınızda bulunmaktayız. Patentlerin gerçek sahiplerini araştırma, korsan ürünlerin imalatı ve satış merkezlerinin bulunması gibi hususlarda profesyonel arkadaşlarımızdan destek alabilirsiniz.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>