444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka tescil gerekli evraklar Nelerdir

‘‘​Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. ​Marka tescili​, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. ​Marka tescil başvurusu; ​Kendinize ait bir markanızın markanın koruma altına alınmasına adına gerçekleşen müracaata denir. Marka tescil gerekli evraklar, ​marka tescili için yapılacak müracaat işleminin sonuca bağlanması adına markasını tescil ettirmek isteyen kişilerden talep edilen​ ​ilgili​ ​evraklardır. ​’’

Marka tescil ettirmek için gerekli evraklara geçmeden marka ve tescili hakkında bilgi verelim. Marka ifadesi, diğerlerinden farklı olma özelliğine sahip olunmasıdır. Bular harf, rakam, logo ile hazırlanabileceği gibi şahıs ve kuruluşun kendi adı da marka niteliğine sahip olmaktadır. Uzun uğraşlar neticesinde elde edilen bir markanın, imalat süreci, pazarlama aşaması ve diğer tüm haklarının, hazırlayan şahsa ait olması ve özel olabilmesi ile yaşama ihtimali bulunan problemlere karşı yasal haklar ile koruma altına alınması gayesi ile şahıs veya kuruluş üzerine tescil işleminde bulunulması bir şart durumundadır. Tescil işleminde bulunulması gayesi ile yapılacak müracaat işleminin gerçekleştiği saat hatta dakikadan başlayarak koruma kalkanına giren marka, ortalama olarak 12 ay süren bir sürenin ardından onay işlemi yapılmakta tescil işlemi tamamlanmaktadır. Tescil işlemi yapılan markanın 10 sene gibi bir zamanı boyunca tüm haklarını size arz eden bu tescil işlemi nihainde, başka şahıslar nezdinde taklit işlemi söz konusu olamaz, size ait olan markanıza aynısı veya bir benzerinin imalatı söz konusu olamayacağı gibi ve diğer şahıslarında maddi olarak kazanç elde etmesi engelleyecek özelliklere sahip olacaktır.

Marka tescili işlemi adına yapılan müracaatlar, ilgili merci tarafından karara bağlanan bir takım araştırma ve değerlendirmelerde bulunulur. Bu değerlendirmeler olumlu anlamda karara bağlanması ve bu durumun ardından kendinize ait olan markanızın koruma kalkına alınması adına işlemler yapılır. Bu işlemlerin olumlu şekilde sonuçlanmasının ardından hak belgesine sahip olursunuz. Bu belgede bir nevi markanızın tapusu anlamındadır. Marka tescili müracaat işlemlerinizi kendiniz icra edebileceğiniz gibi marka vekili olarak görevlendirilen kuruluşlardan biri olarak Sistem Patent şirketimiz ile iletişime geçerek müracaat işleminde bulunabilirsiniz. Bu yapılacak tescil işlemi oldukça güç durumlar ile karşılaşılacağı ve bir o kadar meşakkatli bir aşama özelliğine sahip olmasından dolayı ve en ince ayrıntısına kadar önem verilmesi gereken bir husus olmasından dolayı Sistem Patent şirketimizi vekiliniz şeklinde atamanız ile tüm bu süreçleri siziz adınıza bizim yürütmeniz yararını göreceksiniz. Bu işlemlerde en ufak bir hatanın yapılması ya da marka dosyada oluşacak en ufak bir eksiklik dahi müracaat işleminizin geçersiz sayılmasına sebebiyet verecektir.

Marka tescil müracaatında şirketimizi vekil firmanız şeklinde atamanız akabinde tescil işlemlerinizde bulunurken ilk önce sizden marka tescil başvurusu için gerekli evraklar isteminde bulunacağız. Müracaat belgelerini ayarlayarak şirketimize temin etmeniz ile birlikte belgelerde eksik ya da hatanın olmadığı teyit etmemiz ile müracaat işlemini başlatmak gayesi ile bu belgeleri ilgili mercie ileteceğiz. Belgelerin ilgili yere ulaşmasının ardından hemen aynı gün ve saat hatta dakika anı ile müracaat işleminin kayda alınır. Doğal olarak burada ismini geçirdiğimiz ve sizden istemde bulunacağımız tescil işlemi için gerekli evrakların neler oldukları ise alt kısımda yer almaktadır.

Marka Tescil Sahibi Gerçek Kişi İse

  1. T.C Kimlik Numarası
  2. Bulunuyor ise Vekaletname
  3. Marka nüshası (işaret, logo gibi.)
  4. Müracaat ücretinin yatırıldığına belirten belge veya dekont

Marka Tescil Müracaat Sahibi Şirket ya da Kurum Gibi Tüzel Kişi İse

  1. Faaliyet belgesi 
  2. Vergi levhası 
  3. Bulunuyor ise vekaletname 
  4. Marka nüshası (işaret, logo gibi.)
  5. Müracaat ücretinin yatırıldığını belirten belge ya da dekont

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>