444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent İsmi Sorgulama

‘‘Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir.  Patent isim sorgulama, bir buluşa yahut bir fikre patent temin etmek adına müracaatta bulunmadan önce elinizde bulunan ürüne patent temin edilip edilemeyeceği öğrenmek için yapılan isim sorgulama işlemine denir.’

Patent isim sorgulama terimi lisanımıza yabancı dillerden kazandırılmış bir ifadedir.   Bu kavram ile patent veri tabanlarından örnek vermek gerekirse; web sayfamızda yer alan veri tabanına patent müracaatınıza yönelik bilgiler yazarak, patent belgelerine erişilme uygulamasıdır. İcatta bulunmak yahu buluş gerçekleştirmek hem işletmeler veya kuruluşlar hem de kişiler adına oldukça yoğun geçen bir araştırma akabinde bu uygulamayı kullanmayı zorunlu hale getirmiştir.  

Bazen mevcut durumda olan bir icat adına ar-ge çalışması gerçekleştirmek bu konu dahilinde yanlış araştırmalar sonunda zamanın gereksiz harcanması da söz konusu durum arz etmektedir. Bu tarz riskli halleri bertaraf etmek ise yalnızca patent ismi sorgulama işlemi ile mümkün olabilmektedir.

Bu yapılan patent adı sorgulama  işlemi gerçekleştirilmeden, işleme sokulan patent müracaat başvurularının pek bir yararını göremeyeceksiniz. Yapılacak sorgulamasız bir patent müracaatı patente sahip olmak anlamını gelmemektedir. Patent sorgulama ve isim sorgulama işleminin size rapor hâklinde arz edilmesi doğrultusunda, gerçekleştirmiş olduğunuz buluşunuzun yahut fikri ürününüzün tescil edilmesi işlemine engel olabilecek herhangi bir buluş basamağına rast gelmemesi (tekniğin tanımına gözlere aşina halinin aşılması) halinde, Sistem Patent şirketimize yapılacak resmi şekilde patent tescil işlemi talebi doğrultusunda müracaatta bulunulabilir. Bir ürüne patent sahibi olabilmesiniz açısında en önem arz eden şart, resmi bakımından patent müracaat işlemi yapmadan ilk önce patent hakkında önem arz eden bir seviyede tecrübe sahibi Vekil Şirketi Sistem Patent olarak bizimle irtibat kurarak görüş almalı, icat yahut buluş konunuzun dünya çapında yeni özelliği bulunup bulunmadığı ve tekniğin tanınmışlık halini aşıp aşamadığınız ile ilişkin olarak bir patent sorgulama işlemini yapmanızda gerekmektedir.

Bu yapılan işlem ile elde edeceğiniz konular ise şunlardır; Rakip kuruluşlarınızın kullanmakta olduğu teknolojileri, teknik alan, yurt dışına arz edilen ülkede alakalı olan ürünün koruma altına alınıp alınmadığını bilgisine ulaşabilirsiniz.

Bu patent sorgulama işleminde yapılmasının cihaz sahipleri için diğer bir yararı patent müracaat işlemi öncesinde ülkemizde yahut dünyanın herhangi bir alanında evvelden patent sahibi olunmuş bir tekniğin olup olmadığı da incelemesinin yapılması gerekmektedir. Bu işlem doğrultusunda müracaat öncesinde buluşta bulunan şahsın üründe revizyon gerçekleştirmesi de mümkün hele gelmektedir.

Patent şirketi olarak firmamız siz değerli işletmelerimize patent adı sorgulama hususunda hizmetler arz etmekteyiz. Bu sorgulaması işlemlerimiz çerçevesinde buluş öncesi, sektörün son hali hakkında veriler tedarik edebilir, Ar-Ge araştırmaları gerçekleştirmeden önce doğru olan alanlara yatırımda gerçekleştirmenizi sağlayabilir, patent çalışmalarına ilişkin önem arz eden bilgileri temin edebilirsiniz.

Bir patent şirketi olarak siz değer teşkil eden önemli kuruluşlarımıza tavsiyemiz ise söz konusu patent işlemi ifadesi açıklamadan evvel patent kapsamında yer alan buluş yahut fikri ürünlerinizi ön koruma altına almadan hiçbir şahıs ile paylaşımınız tavsiye etmekteyiz. Patent konusu iş fikri bir hayli önem teşkil eden bir husustur. Teknik ayrıntılarını paylaşımda bulunmasanız dahi iş fikrinden yol alınarak patente konu olan ürününüz bir diğer kişi tarafından aynı ya da tıpa tıp benzerinin tescil işlemi gerçekleşebilir yahut siz müracaatta bulunmada önce bir başkası tarafından faaliyete konabilir.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>