444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Satın Alma

‘‘ Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hak sahipliği belgesine verilen isimdir. Diğer bir ifade ile ürüne sahip olma hak belgesini ima eder. Bulunulan her çeşit icat yahut buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgedir. Patent satın alma; Herhangi bir buluş veya icat ürünü üzerinde temin edilen hakların kendine tarafında geçmesi ve bu doğrultuda ürün veya teknolojik bir ürün üretmeye imkanları yer alan patent, marka ve tasarım konularında gerçekleştirilmiş tescil haklarını maddi bir karşılık ödeyerek temin edilmesine verilen isimdir.

Tüm kesim tarafından bilindiği üzere patent kavramı ile bir buluşa ya da icada ait devletlerin bu ürünler adına buluş elde edenlere vermiş olduğu tek elden yürütme haklarına sahip olursunuz. Sizler de eğer bir fikri yönteminiz ya da bir buluş eseri ürününüz mevcut ise mutlak bir suret ile patent veya faydalı model müracaat işleminde bulunmanız gerekir. Yani bir isim ya da markanın alakalı olduğu herhangi bir kısımda tescili işlemi söz konusu ise marka tescil müracaat işleminizi yapmanız gerekli görülmektedir.

Talebiniz doğrultusunda ilk etapta uygulamanız gerekli olan faaliyet Sistem Patent web sitemizde yer alan patent satın alma alanların yer alan söz konusu durumda ile ilgili kısımları iyi şekilde okuyup kavramaktır. Sizler önermiş olduğumuz bu kısımları okumanızdaki amacımız; gerçekleştirmeyi talep ettiğiniz konuyu iyi bir şekilde kavramanızdan geçmektedir. Bu kısmı kalite ve verimli bir şekilde okuyup kavramınızın doğrultusunda üretmek istediğiniz ürüne lisans hakkı satına alma için Sistem Patent şirketi olarak şirketimize müracaat etmeniz lehinize olacaktır. Bu satın alma konusunda bir şahıs yahut kuruluşun ilk okumanız gereken kısım Sistem Patent web sitemizde yer alan patent tescil işlemi hakkında yer alan konulardır. Şirketimiz tarafından sizler arz ettiğimiz bu hizmetimiz adına patent satına alma yazımızı kaliteli ve verimli bir biçimde okumanızda yarar olduğu düşüncesindeyiz.    

Patent lisans hakkı satın alma ya da lisans hakkı satın alma işlemi ile patent tescil işlemlerini gerçekleştiren kişilerden söz konusu ürün hakkında elinde bulundurduğu mülkiyet haklarını elde etmek ile beraberinde ve her üründe olduğu gibi tescil işlemlerini gerçekleştirmiş patentler de satın alınabilir. Bu husus kapsamında bir buluş eseri ürünü ya da icadına patent temin eden bir kişiden söz konusu patentli buluş eserini ya da icadını icra etme haklarını sahip olunmak istenebilir. Diğer durum ise maddi imkanları kapsamında patent konusu hakkında ürün üretme durumunda bulunup bu durumu maddi kazanca çevrilmek istenebilir. Bu iki durumda da daha evvelden bir ürününe patent temin eden kişilerden, ürün üzerinde sahip oldukları haklarını maddi bir bedel karşılığında alarak ürün üretiminde bulanabilir ve diğer şahıslara karşı da savunabileceği mutlak haklara sahip olunur tabi bu patent hakkını satın alarak bir başka bir başka kişiye devredebilir.

İster patent isterse patent müracaatı hakkı diğer bir kişiye devri gerçekleşebilmekle birlikte miras yolu ile başka şahıs bırakabilirsiniz, faaliyet hakkı lisans konusunu diğer bir kişiye pazarlayabilirsiniz.  Bu durum karşısında, bu ürünü üzerinde elde ettiği hak sahipliği belgesi olan patenti veya lisansı pazarlaması adına yazılı bir müracaat ile lisans verme teklifi ile Enstitüye beyan etmelidir. Enstitü yapacağı lisans pazarlama talebi duyurumunun gerçekleşmesi istediğinde bulunabilir. Bu isteği doğrultusunda alakalı olan ücret listesinde ifade edilen miktarın ödenmesi gerekmektedir.

Eğer patent satın alma konusunda net bilgiler elde etmeniz için kesin bir suret ile şirketimize irtibata geçmelisiniz. Bu konuda her şahıs yahut kuruluşa Türkiye yer alan 81 şehirde mevcut olan ofislerimizde hizmet vermekteyiz. Bir patent şirketi olarak uzun yıllardır patent, marka, tasarım konularının yurt içi ve dış ülkelerde tescil işlemleri konularında hizmet sunmaktayız. Siz değerli kuruluşlara ve bireylere de bu hususlar hakkında yardımcı olabilmek için varız

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>