444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Bulma

‘‘Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Gerçekleşen her çeşit icat veya buluş üzerinde hal sahipliğini ifade eden belgeye denir. ’’

Patent bulma veya patent araştırma ise, patent müracaat işlemini konu teşkil eden buluş veya icat adına resmi kurumlar tarafından gerçekleştirilen patent müracaat edilen patentin daha evvelden temin edilip edilmediğinin araştırılması işlemine verilen isimdir. Patent araştırma, buluş veya icatlarınız adına resmi kuruluşlara tescil işlemi müracaatı yapmadan evvel gerçekleşmesi gerekli olan ilk ve en önemli adımdır.

Patent müracaat sahibi, patent müracaatı yaptığı tarihten başlayarak 15 aylık kapsamda patent araştırma isteği gerçekleştirmelidir. Bu patent araştırma işlemi akabinde buluş konusu ile alakalı olan tekniğin tanındık durumunda bulunan en yakın dokümantasyonlar tespit edilir. Akabinde bir patent araştırma raporu oluşturulur. Patent araştırma raporu, patent müracaat işlemi patent temin edilebilirlik şartlarına ne seviyede karşılayıp karşılamadığı hususuna ışık olur. Türkiye’ye mahsus şekilde, patent sorgulama raporu akabinde, patent müracaatında bulunan kişiye incelemeli patent sistemi hakkı verilir. Patent araştırma konusunun uzman olarak Sistem Patent şirketimiz vekil aracısı unvanı ile doğru kaynaklardan yararlanarak elde ettiğiniz buluş veya icadınızı tescil işlemini döneminde sizler fayda verecektir.

Patent bulma işleminin önemi ise; yeni bir buluş ortaya koymak ne kadar güç bir durum ise, buluş veya icadın tescil edilmesi işlem aşaması da bir o denli uzun ve çetin bir süreç teşkil edecektir. Buluşunuz adına tescil belgesi temin etmek, piyasaya arz etmek, buluşun ticari değer elde etmesi gibi aşamalar buluş elde eden kişi adına önem teşkil etmektedir ve bu aşama en doğru şekilde bir bakıma zaman kaybetmeden ve ekonomik şekilde kayıplar yaşamadan atlatabilmek adına tescil müracaatını yapmadan evvel detaylı bir patent araştırma işlemi gerekli görülmektedir.

Patent araştırma ile buluşun konusunun yeni özelliğine sahip bulunup bulunmadığını fark edebilme, tescil edilen buluşlar ile buluş konusu arasında benzer bir durum söz konusu ise bilgi sahibi olunabilmektedir. Bu durumla beraber buluş elde eden kişi olan firma veya şahsa uygulama gösterdikleri alanda yer alan veri tabanlarına kayıtlı tescil edilmiş yahut yalnızca müracaat işlemi yapılmış buluşların teknik verilerine erişebilme olanağı sunarak, dünyada alanında yaşanan teknolojik gelişmeleri ve rakip firmaları analiz etme olanağı vermektedir. Bu sebepten dolayı yalnızca patent araştırma dahi bilgi edinme bakımından oldukça önem teşkil eden bir konudur.

Müracaat işlemi öncesinde patent araştırma işleminin gerçekleştirilmemesi ileriki süreçlerde negatif durumlar ile yüz yüze gelmenize neden olabilir. Bu durumlardan biri buluşunuzun, tescil işlemi adına müracaat işleminde bulunduğunuz resmi kurum tarafından buluş şartlarına uygun bulunmadığı sebebi ile kabul edilmeyerek reddedilme veya benzer bir durumda olabilecek buluş sahiplerinin mahkeme yoluna intikal ederek hukuki aşamalar başlatabilir.

Bu konu hakkında Sistem Patent şirketimiz patent vekilliği tecrübemiz ile, müracaat öncesinde gerçekleştireceğimiz patent araştırma işlemi ile tescil işlemlerinizi en güvenilir ve doğru bir biçimde adımda bulunmuş, ilerleri ki aşamalarda yüz yüze geleceğiniz risk durumlarınızı da en aza indirgemiş olacaksınız.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>