444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Destekleri

" Marka bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil destekleri: Marka tescil işlemleri masraflarının tedarik edilmesi adına maddi anlamda verilen teşviklerdir.

Marka tescil destekleri hakkında 2 kuruluş tarafından destek teşvikleri verilmektedir. Bunlardan bir KOSGEB diğeri ise Dış Ticaret Müsteşarlığı’dır. Marka tescil işlemi için yapılan masrafları tedarik etmek amacı ile KOSGEB ya da dış ticaret müsteşarlığının sağlamış olduğu teşvik yardımlarından yararlanabilirsiniz. Marka tescili adına sağlanan teşvik imkanları konusunda güncel ve detaylı bilgiler alabilmeniz açısından, Sistem Patent şirketimizin uzmanlarımızdan ücret talep edilmeden bilgi sahip olabilirsiniz.

DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI (DTM) Marka Tescil Destekleri

Dış ticaret müsteşarlığı, dış satımda (ihracat) bulunan kuruluşlara dış uluslara temin etmiş olduğu ürün ve hizmetleri adına marka tescil işleminde bulunarak koruma kalkanına almasına teşvik etmek gayesi ile tescil işlemleri giderlerine destekte bulunmaktır.

Destek Teşvikinin Amacı

Bu program çerçevesinde, kuruluşların ülkemizde markalarının tescil uygulamasını yaparak tescil belgesini aldıkları markalarını dış uluslarda tescil işlemi amacı ile ve koruma altına alınmasına ilişkin masraflarının yarısına kadar destekte bulunulmaktadır.

Marka ve tanıtım icra edilmesine destekte bulunulması hususunda bildirim faaliyetlerine destekte bulunulması hususu akabinde;

Dış uluslarda tescil işleminde bulunmasına ilişkin marka bürosu hizmeti, danışmanlık firma ödemeleri, markanın o ulusta diğer kuruluş adına tescil işleminin yapılıp yapılmadığına ilişkin gerçekleşecek araştırma, değerlendirme vb. tüm mecburi masraflar,

Dış uluslarda tescil işlemi yapılan markalarının koruma altına alınmasına ilişkin avukatlık ödemeleri

Not: Marka tescil işlemi amacı ile destekte bulunulması gayesi dış ulusta marka tescil işleminin tamamlanmış olması zorunludur. (Tescil belgesine sahipli.)

Destek Oranları ve Şekilleri

Dış ulusta birimi yer almayan fakat Türkiye’de ve tanıtım faaliyetinde bulunacağı dış uluslarda marka tescil işlemini yapmış kuruluşlarca (Tescil belgesine sahip işletmelerce);

Ülkemizde üretimi faaliyetinde bulunulmuş ürünlere ilişkin dış ulusta gerçekleşen, yazılı ve görsel sunum icraatları; basın ve yayın organlarında gerçekleşecek sponsorluk, reklamlar, ülke dışı birimlerinin web sayfasına ilişkin tasarım, reklam billboardları, yabancı lisanda hazırlanmış kuruluş katalogları, broşürler ve tanıtım ürünleri, web sitelerine sunulan reklam masrafları tanıtım adına görsel ürün tanıtımı, konferans hazırlama etkinliklerine %60 oranında destek verilmektedir.

Peki Bu Destekten Kimler Faydalanabilir?

  1. İhracat alanına faaliyette bulunan kuruluşlar (Belge sahibi olmak)
  2. Dış uluslarda birimi yer almayan fakat Türkiye’de ve tanıtımda bulunacağı devletlerde marka tescil işlemi yapmış kuruluşlar

 KOSGEB Marka Tescil Destekleri

Türkiye Cumhuriyeti orta ve küçük ölçekli firmaları geliştirme ve destek verme çerçevesinde KOBİ’lere çeşitli destek verilmektedir. Bu destek doğrultusunda, Marka tescil faaliyetleri adına ilgili yerlere ödenen tescil masrafları destek çerçevesine geri ödemesi yapılmadan verilmektedir. Bu desteğin faaliyete konması esaslarından;

Enstitü (TPE)’ye eşit dış ulusların kurum yahut kuruluşlardan;

Marka tescil işlemi belgeleri alabilmek amacı ile müracaat faaliyetlerinde bulunan kurum yahut kuruluşlara yapacağı ödemeler ile marka vekil firmalarına yaptığı ödeme giderlerine destek teşvikinde bulunulur.

Yurt dışı marka tescil belgesi adına verilen destek teşvikine, yurt İçi Marka Tescil Belgesi temin eden kuruluşlar müracaat edebilir.

Program, tescil belge temin etmek adına gerçekleşen müracaat adına yapılan ödemelerin tarihleri gözetilmeksizin, teşvik 3 sene kapsamında tedarik edilen belgeler adına verilir.

Marka Tescil Desteğinin Amacı Nedir?

Ülkenin ekonomik ve sosyal gereksinimlerinin temin edilmesinde, KOBİ’lerin oranını ve etkinliğinde rekabet güçlerini ve seviyelerinde artış sağlanmasında, endüstride entegrasyonu finansal gelişmelere uygun gerçekleştirilmesini sağlamak.

Peki Bu Destekten Kimler Faydalanabilir?

Bu destek akabinde Türkiye veya dış ulusta uygulanacak marka tescil faaliyetleri amacı ile 3 sene doğrultusunda geri ödeme talep edilmeden bu desteklerde bulunulmaktadır.  Üç senelik programı süresi sona ermesi akabinde, işletmenin istemde bulunması akabinde programı tekrardan yapılır. Yeniden başlatılan bu programda, önceki destek programında kuruluşa sunulan ve geri ödemesi olmayan destek miktarına dikkat edilmemektedir.

Bunun yanı sıra, program doğrultusunda ürün yahut hizmetlerin tanıtımı amacı ile ulusal ve ülkeler arası pazarlarda uygulanacak tanıtım ödemeler, sadece Türkiye Marka Tescil Belgesi sahipliği koşulu ile destekte bulunulmaktadır. Tanıtım desteği çerçevesinde; 

  1.  Broşür, ürün katalog masrafları
  2. Etiket baskılı tanıtım için CD masrafları
  3. Dış ülkelerde yayını yapılan veya dağıtımı gerçekleşen basılı yayınlara reklam verme masraflarını kapsama dahildir.

KOSGEB veri tabanına kayıt işlemini gerçekleştiren kuruluşlar bu verilen tescil desteklerinden faydalanabilirler. Bu destekten faydalanabilmek adına tescil belgesi temin etme koşulu bulunmaktadır.

Destek Oranları ve Şekilleri

Destek akabinde yapılan giderlerin yarısına ya da %60'ı destek verilmekte olup yapılan bu desteklerde geriye ödemesi bulunmaktadır.

Müracaat

Müracaatlar, KOSGEB hizmet merkezi müdürlüklerine gerçekleşir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile  lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz...

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>