444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Desteği

‘‘Bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere marka denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil desteği: Marka tescil işlemleri masraflarının tedarik edilmesi adına maddi anlamda verilen teşviklerdir.

Marka tescil desteği hakkında 2 kuruluş tarafından destek teşvikleri verilmektedir. Bunlardan bir KOSGEB diğeri ise Dış Ticaret Müsteşarlığıdır. Marka tescil işlemi için yapılan masrafları tedarik etmek amacı ile KOSGEB ya da dış ticaret müsteşarlığının sağlamış olduğu teşvik yardımlarından yararlanabilirsiniz. Marka tescili adına sağlanan teşvik imkanları konusunda güncel ve detaylı bilgiler alabilmeniz açısından, Sistem Patent şirketimizin uzmanlarımızdan ücret talep edilmeden bilgi sahip olabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti küçük ve orta ölçekli kuruluşları geliştirme ve destek verme idaresi başkanlığı kapsamında KOBİ’lere farklı destek programları arz edilmektedir. Bu kapsam akabinde, Sınai Mülkiyet Hakları adına Marka, Patent, Tasarım gıda uygulamalar adına harcanan tescil maliyetleri genel destek programı çerçevesin geri ödemesi yapılmaksızın destek verilmektedir. İlgili olan desteğin icra edilmesi esaslarından karar verilen maddelere uyarınca;

Enstitü (TPE)’ye eş değer yurt dışı kurum veya kuruluşlardan;

Marka tescil belgeleri temin edebilmek adına müracaat işleminde bulunan kurum veya kuruluşlara gerçekleştirdiği ödemeler ile marka vekil firma ödeme giderlerine destek teşvikinde bulunulur.

Yurt dışı marka tescil belgesi adına verilen destek teşvikine, yurt İçi Marka Tescil Belgesi temin eden kuruluşlar müracaat edebilir.

Bu destek programı, sınai mülkiyet haklarına konu belge temin etmek adına gerçekleşen müracaat ve gerçekleşen ödemelerin tarihleri gözetilmeksizin, programın geçerlilik süresi olan 3 sene kapsamında tedarik edilen belgeler adına verilir.

Marka Tescil Desteğinin Amacı Nedir?

Ülkenin ekonomik ve sosyal gereksinimlerinin tedarik edilmesinde, KOBİ’lerin oranını ve etkinlik durumda artış sağlanmasında, rekabet güçlerini ve seviyelerini yükseltmek, endüstride entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak.

Destek Kapsamı

Bu destek çerçevesinde Türkiye veya yurt dışında (Madrid Protokolü başvuruları da kapsama dahil olmak üzere) yapılacak marka, patent, tasarım vb. tescil uygulamaları adına 3 sene akabinde geri ödeme yapılmadan teşvik desteklerinde bulunulmaktadır.  Üç senelik destek programı zamanı sona ermesinin ardından, kuruluşun istemi durumunda destek programı tekrardan başlatılabilir. Yeniden başlatılan bu programda, önceki destek programında kuruluşu temin edilen geri ödemesi olmayan destek miktarına dikkat edilmemektedir.

Bunun yanı sıra, programı çerçevesinde ürün ya da hizmetlerin tanıtımı adına ulusal ve ülkeler arası pazarlarda gerçekleştirilecek tanıtım giderleri, sadece Türkiye Marka Tescil Belgesi bulunması koşulu ile destek verilmektedir. Tanıtım desteği çerçevesinde; 

  1. Broşür, ürün katalog masrafları
  2. Etiket baskılı tanıtım için CD masrafları
  3. Dış ülkelerde yayını yapılan veya dağıtımı gerçekleşen basılı yayınlara reklam verme masraflarını kapsama dahildir.

KOSGEB veri tabanına kayıt işlemini gerçekleştiren kuruluşlar bu verilen tescil desteklerinden faydalanabilirler. Bu destekten faydalanabilmek adına tescil belgesi temin etme koşulu bulunmaktadır.

Destek Oranları ve Şekilleri

Destek çerçevesinde yapılan giderlerin yarısına (1. ve 2. bölgeler adına ) ya da % 60'ı (3. ve 4. Bölgeler adına) destek verilmekte olup yapılan bu desteklerde geriye  ödeme bulunmaktadır.

Müracaat

Müracaatlar, KOSGEB hizmet merkezi müdürlüklerine gerçekleşir.

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) Destekleri

Dış Ticaret Müsteşarlığı, dış satımda (ihracat) bulunan işletmelere ülke dışına arz etmiş olduğu ürün ya da hizmetleri adına marka tescil işlemini gerçekleştirerek koruma kalkanına almasına teşvik etmek amacı ile tescil giderlerine destek vermektedir.

Programın Amacı

Bu program kapsamında, işletmelerin ülkemizde markaları tescil işlemini gerçekleştirerek tescil belgesini temin ettikleri markalarının ülke dışında tescil işlemi için ve koruma altına alınmasına yönelik masraflarının yarısı kadar destek vermektedir.

Marka ve tanıtım uygulamalarına destek verilmesi konusunda bildirim uygulamalarına destek verilmesi konusu çerçevesinde;

Yurt dışında tescil işlemini gerçekleştirmesine yönelik marka bürosu hizmeti, danışmanlık masrafları, markanın o ulusta diğer bir işletme adına tescil işleminin uygulanıp uygulanmadığına yönelik gerçekleşecek araştırma, analiz vb. tüm zorunlu masraflar,

Ülke dışında tescil işlemi gerçekleştirilmiş markalarının koruma altına alınmasına yönelik avukatlık gibi masrafları

Not: Marka tescil işlemi için destekte bulunulması adına ülke dışı marka tescil işlemin gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. (Belgenin alınmış olması gerekmektedir.)

Destek Oranları ve Şekilleri

Ülke dışı birimi yer almayan lakin ülke içinde ve tanıtımda bulunacağı uluslarda marka tescil işlemi gerçekleştirmiş işletmelerce (Tescil belgesine sahip işletmelerce)

Ülkemizde üretimi gerçekleştirilen ürünler ile ilişkin olarak ülke dışında yapılan, yazılı  ve görsel tanıtım uygulamaları; televizyon, radyo, gazete gibi basın organlarında yapılacak sponsorluk, reklamlar, ülke dışı birimlerinin web sayfasına yönelik tasarım, reklam billboardları (pano), yabancı lisanda oluşturulmuş işletme katalogları, broşürler, eşantiyon ve tanıtım ürünleri, web sitelerine arz edilen reklam masrafları, şov, defile, tanıtım için görsel ürün tanıtımı, seminer, konferans hazırlama etkinlikleri % 60 oranında desteklenmektedir.

Peki Bu Destekten Kimler Faydalanabilir?

  1. İhracatta bulunan işletmeler (Belge sahibi olmak)
  2. Dış ülkelerde birimi yer almayan lakin ülke içinde ve tanıtımda bulunacağı uluslarda marka tescil işlemi gerçekleştirmiş işletmeler

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile  lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz...

 

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>