444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Hukuku

Buluş veya icat ;ndüstri veya tarım sektöründe elde edilebilen her çeşit problemler adına oluşturulan alternatif çözümlere verilen isimdir. ilk kez elde edilen yeni bir keşfe buluş veya diğer ismi ile icatta denir.

Patent ve Patent Türleri Nedir?

Patent: bir buluş yahut icat adına buluşu  gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir.

Patent bir buluş elde eden kişinin söz konusu ürün veya cihazı belirli süre ve koşullar doğrultusunda faaliyete koyabilme, satışa arz edebilme, bir başkasına devrebilme hakkının bulunması durumudur. 

Bu hakkı belirten belgeye patent alma, patent tescil belgesi veya faydalı model tescil belgesi şeklinde ismi verilir.

 

Buluşlar veya icatlar sadece patent ya da faydalı model tescili işleminin gerçekleşmesi ile koruma altına alınabilmektedir.

Patent Yasası ve  Tescil Yasal Çerçevesi Nedir?

551 sayılı patentlerin koruma altına alınmasına yönelik kanun hükmünde Kararname yer alan 174. maddenin 1879 yılında İhtira Beratı yasasının yürürlükten kaldırıldığı hükme bağlanmıştır.

 

Patentler, 551 sayılı patent haklarının koruma altına alınması konusunda yasal hükmünde kararname doğrultusunda buluş gerçekleştiren kişinin koruma altına alındığı Patent ve faydalı Model belgeleri sayesinde buluşunun diğer kişiler tarafından  imalatının yapılması ya da  satışa sunma hakkını belirli zaman akabinde engelleme veya durdurma hakkı elde etmesidir.

Kuruluşlar adına fikri ve sınai mülkiyet konusu değerlerinin koruma altına alınması içinde bulunduğumuz zamanın ekonomisinde bir hayli büyükte önem teşkil etmektedir. Patent şirketimiz sizlere patent, coğrafi işaretler, entegre devre topoğrafyaları, marka, telif hakkı, ticari sır, endüstriyel tasarım, bilgisayar yazılımları, araştırma ve iş geliştirme işlemleri, özelliği bulunan hizmetler ve ürünler ve bunların imalat  ve sunumlarına yönelik fikir ve aşamalar ve diğer sınai yada fikri mülkiyet kapsamına giren özelliklerin tescil işlemi ve koruma altına alınması hususlarında destek vermekteyiz.

Bir patent şirketi olarak Sistem Patent kuruluşumuzun patent avukatlarımız, Türk Patent ve Avrupa Patent Enstitüsü kapsamında direk olarak gerçekleşen her çeşit faaliyet ve Dünya Ticaret Örgütü çerçevesinde geçerliliği olan ülkeler arası konvansiyon ve sözleşmeler doğrultusunda uygulanan dolaylı işlemler hakkında partneri olduğumuz hukuk büroları aracılığı ile patent hukuku ile alakalı olan her çeşit alternatifleri arz etmekteyiz. Bu durumun yanı sıra avukatlarımız web üzerinde icra edilen e-işletmeler çerçevesinde yer alan özel konuları da kapsamına alacak şekilde, fikri ve sınai mülkiyet özelliği bulunduran her çeşit değerin devri işlemi, faaliyete konulması veya kiraya verilmesi benzeri faktörler bulunduran işlemlerin tümü, lisans verme ve telif işlemi sunma gibi uygulamalar konusunda da danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Avukatlarımız ile önlem veya belirleme amaçlı yapılacak işlemler dahil müvekkillerinin fikri ve sınai mülkiyet haklarının muhafaza edilmesi adına özel şekilde görevlendirdiğimiz mahkeme ve savcılıklar ve tüm yasal ve idari müracaat makamları nezdinde temsil hizmetleri sunmaktayız.

 

Patent şirketi olarak avukatlarımız ile patent hukuku ile alakalı olan her çeşit çözümü alternatifi sunmaktayız. Sizlere sunduğumuz bu çözüm alternatifleri

  1. Patent lisansları anlaşmalarının oluşturulması,
  2. Maddi ve manevi para cezalarının tespit edilmesi
  3. Lisans ihlal ve tecavüzleri ile alakalı olan mahkeme süreçleri
  4. Patent hakları ihlal ve tecavüz durumlarının tespit edilmesi ve ceza davaları

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>