444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Arama

‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili , bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil arama, Bir markaya ait marka tescil müracaatında bulunulmadan önce kendine markanıza ait daha önceden tescil işlemi gerçekleşip gerçekleşmediğini öğrenmek adına yapılan araştırma uygulaması denir. Marka tescil arama ifadesini marka tescil ara , marka tescil araştırma, marka tescil sorgulama şeklinde kullanılmaktadır. ’’

Markanın temel amacı, farklı kılan niteliğinin olmasıdır. Harfler , rakamlar, logolar ile oluşabileceği gibi şahıs veya işletmenin kendi adı da marka niteliğindedir. Hazırlanan markanın, imalat, pazarlama ve tüm diğer haklarının, hazırlayan kişiye mahsus olabilmesi ve oluşacak problemlere karşı yasal haklar ile koruma altına alınması adına şahsı veya işletme üzerine tescil işleminin gerçekleşmesi bir şarttır. Tescil işlemi adına yapılacak müracaatın gerçekleştiği saatten başlayarak korunmakta olunan marka, ortalama 12 ay süren bir zamanda onay işlemi gerçekleşerek tescil işlemi sona erecektir. Markanın 10 sene boyunca tüm haklarını size temin eden bu tescil işlemi sayesinde, diğer kişilerce taklit işlemi gerçekleşemez, markaya benzer ürün yapılamaz ve maddi şekilde kazanç elde edilemez özelliklerine sahip olacaktır.

Marka Tescil Arama

Markanızın onay işleminin gerçekleşmesi için, Sistem Patent şirketimize müracaat etmeniz ile işleme konan ve bir sene kadar devam eden tescil işlemi ardından, onay işleminin gerçekleşmediği ifade eden bir karar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sürekli yaşanan ve pek çok şirketin karşı karşıya kaldığı bu hususun nedeni ise; markanıza benzeyen veya tıpkısının aynısı olan bir diğer tescil işlemi gerçekleşmiş markanın yer almasıdır. Müracaat işleminizin değerlendirilmesinin ardından, Sistem Patent şirketimizin uzmanları markanıza benzeyen veya aynısının bir diğer marka var olması sebebi ile işleminizi onaylamayabiliriz. Veya onaylasak bile, marka bülteninde ilan edilmesinin ardından diğer markayı elinde bulunduran kişi benzerlik tezi ile, tescil aşamasında itirazda bulunabilir. Problem bununla sınırlı kalmaz, daha pek çok sorunlar birbirini izler.

Bu sırada tabi markanızın tescil işlemi istemi hali ile ret işlemi gerçekleşebilir. Gayet uzun ve meşakkatli pek çok zorluklarla karşılaşılan bu aşamada, itirazların da yapılması ile işler sarpa sarar. Hem ekonomik hem manevi yönden kayıplara sebebiyet verecek bu durumu yaşamamak ve markanızın tek olduğuna emin olmanız adına gerçekleştirilecek basit bir uygulama ile sizi bu sıkıntıdan arındırmaktayız. Bu uygulama da Marka tescil arama veya araştırma işlemidir.

Markanıza tescil işlemini gerçekleştirerek koruma altına alma isteminde bulunmanız durumunda, marka tescil araştırma işlemini gerçekleştirmeniz hem ekonomik hem de manevi olarak önem teşkil eder. Bu işlemi Sistem Patent  resmi web sayfamızdan kendiniz gerçekleştirebileceğiniz gibi, daha sağlıklı bir sonuç için şirketimizin tescil arama konusunda  uzman ekibimiz eşliğinde de gerçekleştirmeniz oldukça önem teşkil etmektedir. Bu durumun sebebi ise, tescil işlemi gerçekleşmiş veya tescil müracaatı gerçekleşmiş markaların sizin markanız ile benzerlik göstermesi yada farklı kılan noktalarının belirlenmesi için doğru analiz ve kesin karar adına uzman incelemesi ve değerlendirmesi gerekli görülmektedir. Bazen sizin fark edemediğiniz çok ufak bir detayı Sistem Patent şirketimizin uzmanı doğru tespitte bulunarak fark eder, markanızın tescil işleminizin gerçekleşmesi veya onaylanmasının mümkün görülmeyeceği hususlarda meşakkatli tescil aşamasının yaşamanıza sebep olabilmektedir. Doğru gerçekleşen arama işlemi sizi büyük sorundan kurtaracaktır.

Sistem Patent şirketi olarak, marka oluşturma sürecinde, markanın koruma altına alınması kadar alınan tüm aşamaları, sizin adına en basite çekmenizde ve tüm soru ve problemlerinize yardımda bulunmaktayız. Konusunda uzman vekillerden oluşturduğumuz dev kadromuz ile Türkiye de faaliyet gösteren en büyük marka, patent şirketlerinden birisiyiz. Markanızı en iyi savunmasını yapmak tescilini almaktır, arzu ederseniz daha sonraki aşamada da koruma altına almaktayız.

Marka , Marka Alma , Marka Tescili , Marka Sorgulama , Marka Takibi , Marka Araştırma , Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>