444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Alma

 Bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine Marka denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescili ise ticari veya herhangi bir patentli markanın hukuki bir aşama kapsamında koruma altına alınabilmesi ve haklarının saklanabilmesi adına temin edilmektedir.  Marka Tescil Alma ise; Belirlenen bir takım araştırma ve analiz işlemlerinin olumlu şekilde neticeye bağlanmasının akabinde markanın koruma altına alınmasına denir. ’’

Marka tescil alma ifadesi, Marka tescil almak , marka tescil etme , marka tescil belgesi alma anlamlarına da gelmektedir. Tescil alma adına marka vekili olarak Sistem Patent şirketimiz vasıtası ile müracaatınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu tescil belgesinin temin edilmeden evvel prosedür gereği şu aşamaların gerçekleşeceği bilinmelidir.

Markanıza Ait Tescil Alma Prosedürleri

1. Araştırma Aşaması

İsmin tescil edilmesine uyguluğunu hakkında uygulanan araştırma işlemidir.

Markanıza ait tescil istemi yönelik yapacağınız müracaat işlemine ret işlemi gerçekleşebilir. Bu işlem uzun ve bir hayli yorucu ve zorluklarla karşılaşabileceğiniz bir aşamadır. Hem finansal açıdan hem de maneviyat yönünden kayıplar yaşayabilirsiniz. Fakat sizleri bu durumları yaşamamak ve markanızın tek olduğuna emin olmanız adına uygulayacağımız basit bir işlem ile bu problemlerden arındırmaktayız. Bu uygulama ise marka tescil araştırma işlemidir.  

Tescil belgesini temin etmeniz açısında müracaat işleminde bulunmadan evvel ilk ve önem teşkil eden uygulama araştırmanın gerçekleşmesidir. Markanızın tescil edilmesine uygun görülen sınıfı ve bu sınıfın müsaitlik durumu hakkında bilgi almanız açısında Sistem Patent şirketimiz ücret talep etmeden tecrübeli personelimiz ile sizler adına marka araştırması işlemleri gerçekleştirmekteyiz. İşlemlerin olumlu neticeye bağlanması akabinde ise müracaatlarınızı sizlerin adına şirketimiz tarafından gerçekleştirilecektir. Ve tüm süreçler şirketimiz tarafından yürütülecektir.

2. Müracaat

Yönetmeliğe uygun şekilde oluşturulan müracaatın ilgili makama iletilmesidir.Tescil alma istemi ile müracaat işleminde bulunurken;

  1. Markanın ait olduğu kişi ve kişinin adres bilgileri (tüzel şahsı ise, tam olarak ticari unvanı, adresi; gerçek şahıs ise, adı ve soy adı, doğum yeri ve doğum tarihi, açık adresi.)
  2. Markaya ait bir nüsha (yazı karakteri ve logosu ve bunların icra edeceği etiket)
  3. Özel bir vekaletname (yalnızca vekâletnamede yer alan ve faaliyet raporunda yer alan unvan aynı olmak zorundadır.) gerekmektedir.

Markanızın, müracaat işleminizde bulunduğunuz tarih ve saatten başlayarak koruma kalkanı altına bulunacaktır lakin bu marka tescil işlemleri standart 12 aylık (1 yıl) bir zaman sonra sona ermektedir. Bu zamanın ilk 5 aylık kısmında markanın şekli olarak koşulları ve tescil işlemi uygulanabilirlik prensipleri nihainde analizi gerçekleşecektir. Bu süreçte markanız kabul görmesinin yanı sıra ret işlemi gerçekleşebilir.

3. Resmi marka bülteninde yayınlanma aşaması

Kabul işlemi doğrultusunda markanız bültende yayınlar.

4. Aşama akabinde 3. şahısların itiraz edebilmesi ve TPE tarafından marka    tescil işlemi kararı alınması

Bu yayında 3. kişilerden gelecek itirazlar adına 3 aylık bir ilan aşaması bulunmaktadır. Bu aşamada da herhangi bir itiraz durumu gerçekleşmemesi doğrultusunda TPE bu hususu ticari unvan sahibi yahut atanan vekiline bildirir.

5.Marka belgesi adına ilgili ücret yatırılarak belgenin temin edilmesi

Enstitü, var ise istemde bulunacağı eksikliklerin telafi edilmesinden ardından ücret yatırılır. Ortalama 2 ay süre kapsamında markaya ait tescil işlemi gerçekleşir.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>