444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent İzmir

‘‘ Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu  gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Elde edilen her çeşit icat veya buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgeye denir.


Patent firmaları: Söz konusu buluş eseriniz üzerinde elde sahiplik hakları olan sınai mülkiyet hakkı temin edebilmesi adına tescil işlemi hizmet ve danışmanlık hizmetleri sunan kuruluşlara denir. Bu kapsamda İzmir’de hizmet verdiğimiz bir patent kuruluşu Sistem Patent şirketi olarak patent konularında sizlere yardımcı olmak vermekteyiz.

Patent konusunda İzmir ilimizde hizmet veren Sistem Patent şirketi olarak 1999 yılından günümüze kadar fikirlerin başlangıç noktası olarak patent konularında sizlere hizmet vermekteyiz.


Patent Müracaatı : Bir buluş ürünü veya cihazı üzerinde hak sahipliği temin etmek adına gerçekleşen müracaat işlemine denir.

 

Patent müracaatı adına ilk önce bir patent şirketi olarak Sistem Patent İzmir ilimizde hizmet verdiğimiz şirketimize müracaat etmelisiniz. Bu müracaat esnasında tarifname, istemler, özet, buluşa ait çizim talep edeceğiz.

 

Patent Sınıfları: Patentlerinin düzenli olarak sınıflara ayrılması hedefi ile icra edilen bir vasıta şeklinde açıklayabiliriz.    

 

Patent temin edeceğiniz buluş eserinizin hangi sınıfta yer alacağını belirlememiz gerekmektedir.

 

İncelemeli Patent müracaatı: Patent bir araştırma raporuna dayanılarak verilen sistemdir. Koruma süresi 20 yıldır ve koruma süresi uzatılamaz.

 

Patent Sorgulama Yani Araştırma; Bir buluşa veya cihaz yahut bir fikre patent müracaatında bulunulmadan önce ürünün patente sahip olunup olunmadığının öğrenmek adına yapılan araştırma faaliyetine denir.


Müracaat aşamanızın akabinde buluş ürününüzü bilindik bir eser mi yada daha önceden bir patent alınmış mı alınmamış mı sorgulamasında bulunacağız. Eğer sorgulamalarımız sonucunda buluş eserinize yönelik daha önceden bir patent temin edilmediğini tespit etmemiz nihainde patent müracaatınız başlatacağız.

 

Patent Dosyası Hazırlama: Tarifnamenin, talepler ve özet kısmının yer aldığı alanın  yazılması yani hazırlanması işlemine verilen isimdir.

 

Kararınız ardından Sistem Patent şirketi olarak söz konusu buluş eserinize patent sahibi olarak hak temin edebilmeniz açısından müracaatınız adına kuruluşumuzun değerli ve kalite uzman ekibimiz tarafından siz değerli kuruluşlarımız adına en ince detayını düşünerek bir patent dosyası hazırlayacağız. Gerekli prosedürler gereği hesabımıza ilgili ücreti yatırmanız gerekmektedir. Tüm bu süreçler patent belgenizin tarafınıza temin edilinceye kadar kuruluşumuz tarafından gerçekleştirilecektir. Hazırlanan dosya işleme konacak ve ilgili merciler tarafından belgeye bağlanma yani patentin tescil edilmesi işlem süresi incelemeli patentte 30 ila 40 ay arası sürmektedir.


Patent Hakkı: Patente sahip olan şahısın rızası dışında diğer bir şahıs tarafından icadın kopyalanması, icra edilmesi yahut satış işleminin gerçekleştirmesini belirli bir zaman çerçevesi akabinde engelleme hakkına sahip olunmasıdır.

 

Müracaat işleminiz belgeye bağlanması yani diğer bir ifade ile buluş eserinize patent temin etmeniz ile buluşunuz üzerinde patent hak sahibi yani tek elden yürütme hak sahibi olursunuz. Ve tüm hakları elinizde bulundurmakla birlikte tüm herkese karşı savunabilirsiniz.

 

Patent Cezası, Patent sahip olan kişinin rızası alınmaksızın buluş konusu cihazı veya ürünü tamamen yahut kısmen imalatını yapma akabinde taklidinde bulunmaya ve bu durum akabinde verilen cezaya denir.

 

Sahip olduğunuz bu hakları izniniz olmadan kullanan ve ihlal eden kişilere de mahkeme süreci başlatarak ilgili hem maddi hem de manevi cezalarına çarptırılmaktadır.

 

Patent Yıllık Ücretleri; Tescil işlemleri sürmekte olan yada tescil işlemi gerçekleşmiş Patent ve Faydalı Modellerin koruma altında kalmalarının sürmesi adına, koruma altında kalmaları süreleri akabinde ( her sene müracaat tarihine denk düşen günde) vadesinde ödenen ilgili ücrete denir.

 

Bir patent müracaatı yada patentin koruma altında kalması süresinin sürmesi amacı ile gerekli görülen yıllık yani senelik ücretler patentin koruma altına alınması süresi doğrultusunda her sene ilgili tarihinde yani müracaat tarihine denk gelen ay ve günde peşin usulü şekli ile tahsis edilmeli ve senelik ücret ödeme istemi gerçekleştirmesiniz.

 

Patent Geçerliliği: Elde edilen bir ürün veya cihazın başka kişiler tarafından faaliyete konmasını engellemek amacı ile koruma altına alınmasına denir.

 

Aldığınız patentin belirli yıllar arasında geçerliliği bulunmaktadır. Bu hakkı elinizde bulunmanız adına belirlenen yıllarda ilgili ücretleri ödeyerek tescil işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

 

İncelemeli patent geçerliliği: Müracaat edilen yıldan itibaren 20 (yirmi) sene ve uzatılmaz.

 

Patent Takip: Ulusal ve ülkeler arası platformlarda yer alan patentleri firmaya özel yaklaşımlar ile analiz ederek sektörde yaşanan gelişmeleri takip ederek gereksinim duyulan yenilikleri uygulamada yer alan fırsat ve yararları ortaya koyan özel bir hizmete denir.

 

Siz değerli kuruluşlarımız ve buluş sahiplerimize hizmet verdiğimiz Sistem Patent şirketi olarak kuruluşumuza istemde bulunmanız nihainde patent takip işlemi gerçekleştirmekteyiz Bu yapacağınız patent ve faydalı model müracaatlarınızın söz konusu buluşun içeriği, ürün sınıfları ve rakip şirket ismi gibi unsurlar bazında rapor durumuna getirerek sizlere iletmekteyiz. Bu durum doğrultusunda yapacağımız değerlendirmeler doğrultusunda itiraz yapıp yapmayacağınız konusunda bir karar kılacağız ve gerekli olan bilgi ve belgelendirmeler ile itiraz işlemlerinde bulunacağız. Bu konuda uzman personellerimiz sizler adına ayrıntılı ve detaylı bir şekilde verim alacağınız bir hizmet sunmaktayız.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>