444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Satışı

 

‘‘ Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Gerçekleşen her çeşit icat veya buluş üzerinde hal sahipliğini ifade eden belgeye denir. Patent Satışı; Söz konusu herhangi bir buluş yada icat ürünü üzerinde temin edilen haklar akabinde ürün yada teknolojik bir cihaz dizayn etmeye zamanı veya maddi olanakları bulunmaması durumunda patent, marka ve tasarım konularında temin edilmiş olan hak sahipliğinin satılması işlemine denir. ’’


Patent satışı yada lisans satışı uygulaması ile Patent, Marka ve tasarım tescil işlemlerini yapan şahıslar mülkiyet hakkı temine etmek ile beraber ve her mülkte olduğu gibi tescil işlemlerini tamamlamış patent, marka ve tasarımlarının patentlerini de satışa arz edebilir. Bu hususta bir buluş ürünü yahut icadına patent sahibi olan bir şahıs veya kuruluş söz konusu patent temin ettiği buluş eserini yahut icadını icra edebilme olasılığı bulunmuyor olabilir. Diğer bir husus ise maddi olarak imkanlar kapsamında patent konusu ürününün üretimini gerçekleştirme durumu el vermeyebilir. Bu durumlar akabinde daha evvelden bir buluş ürün veya cihazına patent temin eden şahıslar veya kuruluşlar, temin ettikleri bu ürünler üzerinde sahibi oldukları haklarını diğer bir şahıslara veya kuruluşlara karşı savunabilme hakkına sahip oldukları gibi bu sahibi oldukları hakları diğer şahıslara patent satışı şekli ile devredebilir.


İster patent ister ise patent müracaatı hakkı diğer bir şahsa veya kuruluşa devir işlemi gerçekleştirebilmek ile beraber miras yolu şekli ile de başka şahıslara bırakılabilir, icra ettirme hakkı lisans konusunu diğer bir şahsa satışı yapılabilir.  Bu durum akabinde, bu ürünü üzerinde temin ettiğiniz hak sahipliği belgesi patenti yahut lisansı satışı amacı ile yazılı bir müracaat ile lisans satışı teklifi ile Enstitüye beyan edilmelidir. Enstitü, gerçekleşen lisans satışı talebi duyurumunun yapılması istediğinde bulunabilir. Bu isteği akabinde alakalı bulunan ücret listesinde arz edilen mevlanın tahsis edilmesi gerekmektedir.


Kurum, lisans satışı isteğini patent siciline kayıt uygulaması gerçekleştirerek yayına sunar. Patent lisansı arz etme arzuları toplum tarafından analiz edilme faaliyetine açıktır. Bu satış yolu ile sahibi olunan lakin icra edilmesi gerçekleşemeyen patentler bir nevi maddi şekilde kazanca dönüştürülmektedir. Bu durum doğrultusunda firmalar gereksinim duyduğu fakat kendilerinden daha evvel sahip olunan söz konusu buluş ürünü üzerinde var olan bu hakları karşılığında maddi bedel ödeyerek üzerinde hak sahibi olan şahıstan satın alabilmektedir. Daha önceden sahip olunan patentler, bu şekilde birer yatırım aracı durumda bulunması ve bir nevi maddi kazanç şeklini alması, ticaret hayatından icra edilecek bir meta (satışa sunulması adına üretimi gerçekleşen, alınır satılır ürün) şeklinde alınarak satışının yapılması adına da epey bir önem unsuru oluşturan bir husustur. Bu satış işlemi uygulaması ile buluş sahiplerinin elinde yer alan patentler ticari boyuta kazandırılarak maddi bir gelir kapısı şekline gelerek kazanç elde edilmektedir.


Sistem Patent şirketi olarak, satış işlemlerini takip ederek, patenti elinde bulunduran şahıslar yahut kuruluşlar ile patente ihtiyaç duyanlara danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Sistem Patent şirketimiz tüm hak sahiplerine her keseye uygun bir ilan maliyeti karşılığı ile Patent Marka Borsası vasıtası ile tescillerini satışa arz etmeleri imkanı vermekteyiz. Bu konuda tek yapmanız gereken işlem ise Sistem Patent şirketimize müracaat etmenizdir...


 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>