444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Pazarlama

 ‘‘ Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Elde edilen her çeşit icat veya buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgeye denir. Patent Pazarlama; herhangi bir buluş veya icat ürünü üzerinde temin edilen haklar doğrultusunda ürün veya teknolojik bir ürün tasarlamaya zamanı veya maddi imkanları bulunmuyor ise patent, marka ve tasarım konularında gerçekleştirmiş oldukları tescillerini pazarlama işlemine verilen isimdir.

Patent Pazarlama veya lisans pazarlama işlemi ile Patent, Marka ve tasarım tescil işlemlerini gerçekleştiren kişiler mülkiyet hakkı elde etmek ile birlikte ve her mülkte olduğu gibi tescil işlemlerini gerçekleştirmiş patent, marka ve tasarımlarının patentlerini de satışa sunabilir. Bu konuda bir buluş eseri ürünü veya icadına patent temin eden bir kişi patent konusu buluş eserini veya icadını icra etme vakti bulunmuyor olabilir. Diğer durum ise maddi imkanları kapsamında patent konusu hakkında ürün üretme durumuna el vermeyebilir. Bu durumda daha önceden bir ürününe patent temin eden kişiler, elde ettikleri ürün üzerinde bulunan haklarını diğer kişilere karşı savunabileceği gibi bu mutlak hakları diğer kişilere de patent pazarlama yolu ile devredebilir. İster patent isterse patent müracaatı hakkı diğer bir kişiye devri gerçekleşebilmekle birlikte pazarlama yolu ile başka şahıs bırakabilirsiniz, faaliyet hakkı lisans konusunu diğer bir kişiye pazarlayabilirsiniz.  Bu durum karşısında, bu ürünü üzerinde elde ettiği hak sahipliği belgesi olan patenti veya lisansı pazarlaması adına yazılı bir müracaat ile lisans verme teklifi ile Sistem Patent şirketimize beyan etmelidir. Sistem Patent şirketimizin yapacağı lisans pazarlama talebi duyurumunun gerçekleşmesi istediğinde bulunabilir. Bu isteği doğrultusunda alakalı olan ücret listesinde ifade edilen miktarın ödenmesi gerekmektedir.

 

Sistem Patent şirketimiz, lisans verme tekliflerini patent siciline kaydını gerçekleştirerek yayınını yapar. Patent lisansı arz etme teklifleri toplumun analiz etmesine açıktır. Bu pazarlama yöntemi ile temin edilen fakat kullanılmayan patentler bir nevi maddi kazanca çevrilmektedir. Bu sayede şirketlerde gereksinim duyduğu lakin daha öncede sahip olunan ürün üzerinde var olan hakları maddi bedel karşılığında hak sahibinden satın alabilmektedir. Daha önceden temin edilen patentler, birer yatırım aracı durumda bulunması ve bir nevi maddi kazanç şekline gelmesi, ticaret ortamında icra edilecek bir satışa arz edilmesi adına üretimi gerçekleşen ve alınır satılır ürün biçiminde alınarak satışa sunulması adına da bir hayli önem teşkil eden bir husustur. Bu pazarlama faaliyeti ile buluş sahiplerinin elinde bulundukları patentlerini ticari boyuta getirerek kazanç elde etmektedirler.


Bu işlem ile patenti elinde bulunduran şahıslar veya kuruluşlar ile patente gereksinim duyanlara yardımcı olmaktayız. Sistem Patent şirketimiz tüm hak sahiplerine her keseye uygun bir ilan maliyeti karşılığı ile patent borsası  vasıtası ile tescillerini satışa sunabilme olanağı sunmaktayız. Tescil işlemini gerçekleştirdiğiniz Patent belgenizin üretimini maddi olanaksızlıklardan ötürü gerçekleştiremiyorsanız yada bu belgelerde yer alan  Tescil işlemi gerçekleşen buluşların tescil işlemini satışını yapmayı düşünüyorsanız tek yapmanız gereken işlem tescil işlemini gerçekleştirdiğiniz belgeler ile alakalı olan dokümanları ve koşullarınızı Sistem Patent şirketimize teslim etmelisiniz.

 
Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>