444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Elektrik Üreten Pile Patent Başvurusu

Elektrik Üreten Pile Patent Alındı

Fırat Universitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi kısa sürede biten pillere çözüm üreten icat yaparak patent başvurusunda bulundu. 

Elektrikle çalışan oyuncaklarının pillerinin bitmesi ve her zaman pil alamaması elektrik üreten pil yapmasına ilham oldu. Alüminyum, bakır, NaOH gibi maddeleden oluşan pilin içerdiği materyaller çeşitli kimyasal reaksiyonlara girerek elektrik akımı üretiyor. Böylelikle pil bitse dahi oyuncaklar çalışmaya devam ediyor.
 
4.Sınıf öğrencisi yapmış olduğu projenin adını "İstenilen Güçte Elektrik Üreten Elektrik Üreteci" olarak belirledi. Proje için patent başvurusunda bulunmuş ve incelemeye alındıktan sonra raporları inceleyen Türk Patent ve Marka Kurumu 6 yılın sonunda patent tescil belgesi alabildi. Buna böre enerji kaynağı olarak sodyum hidroksit (NaOH) olan pil bitse dahi 1 yıl daha elektrik üreterek çalışmaya devam edebiliyor. Ayrıca bir diğer özelliği de standart pillere göre daha az ağır metal içerdiğinden ve geri dönüşebilir olduğundan çevre dostu olmasıdır. 
 
Proje sahibi patentini aldığı proje için seri üretime geçmeyi hedefliyor. 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>