444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple' a " Rahatsız Etmeyin" Patent Davası

Apple' a "Sürüş Sırasında Rahatsız Etmeyin" Üzerine Patent Davası Açıldı

Apple patent konusunda yeni bir dava konusu oldu. SMTM Teknolojisinin, IOS'da "Sürüş Sırasında Rahatsız Etme" patentini Nick Bovis'ten satın alarak Apple 'a patent ihlali davası açtığı iddia ediliyor.
 
Araştırma raporlarna göre motorlu taşıt kazalarının pek çoğu dikkat eksikliğinden  kaynaklanan kazalar, sarhoşken sürüş koltuğuna oturma kadar ciddi bir problem haline gelmiştir. Birçok sürücü, dikkat dağınıktan kaynaklanan kaza risklerinin farkında olmasına rağmen gelen iletişimlere yanıt vermekten kaçınmaya yönelik çözümden yoksun olabilir. Öncesinde  çözüm, sürüş sırasında mobil cihazı kapatmaktı, ancak bu ürücülerin çoğu tarafından unutululabilir dahası cihaza alınması gerekebilecek acil iletişimlere erişimi engelleyabilirdi. Tüm bunlar için 2014 ile 2015 yılları arasında Nick Bovis tarafından “Sürüş Sırasında Rahatsız Etmeyin” teknolojisi geliştirildi ve bu teknolojiye patent alındı. 

Sürüş Sırasında Rahatsız Etmeyin Teknolojinin Özellikleri Nelerdir?

Sürüş sırasında Rahatsız Etmeyin iPhone'un bir araca Bluetooth ve USB ile bağlı olduğunun farkında olmasına rağmen, kullanıcının bir araçta olup olmadığını algılayabilmesini sağlar ve araca bağlanmasa bile özelliği etkinleştirebilir. Mesajlar ve bildirimler araba kullanım sürüş esnasında sürücüye gösterilmez, sürüş sırasında metin mesajlarına otomatik olarak cevap vermek için bir seçenek oluşturabilir bunun dışında cihazdaki diğer işlevle; navigasyon ve müzik çalmanın normal şekilde çalışmasına izin verir.
 
Uygulamanın kullanımından bu yana direksiyonun sürüş sırasında akıllı telefon kullanan kişilerin sayısı üzerinde bir miktar etki yaptı. IPhone'ların yüzde 80'inin bu özelliği etkinleştirildiğini, daha sonra ortalama yüzde 8 oranında sürüş sırasında telefon kullanımının azaldığı tespit edildi. 
 
Benzer patent ihlali davalarından beklendiği üzere, SMTM ile APPLE’ı uzlaşma sağlayacağı aksi halde uzun süren bir patent davası sürecinin başalayacağı şeklindedir.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>