444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Samsung Hatırlanmayan Şifreleri Avuç Tarama İle Öğrenecek

Samsung, hatırlanmayan şifreleri avuç tarama ile öğrenecek. Dev firma girimlerde bulduğu patent ile artık unutulan veya anımsanamayan şifreler kullanıcıların avucunu tarayarak bulacak.
 
Samsung, unutulan şifreleri avuç tarama ile öğrenecek. Dev firma geçtiğimiz günlerde yeni nesil Galaxy mobil cihazlarında uygulamak üzere avuç taramasını uygulayan kimlik doğrulaması adına patent sahibi oldu. 
 
Patentte yer alan görüntü, unutulan şifreyi ile ilişkin ipucunu hatırlamak adına kendi elinin resmini çeken bir kullanıcıyı gösteriyor.
 
Parola açık olarak ekranda belirmeyecek, bunun yerine harfler yada rakamlar kullanıcının avuç izlerine gizlenmiş olarak belirecek. Bu şekilde kullanıcılar unuttukları şifrelerini güvenli şekilde anımsayabilecek.
 

Avuç içi tarama tamamlayıcı bir özellik olacak

Biyometrik kimlik doğrulama metodları amiral gemisi telefonlar adına günden güne çeşitli durum haline geliyor. Teknoloji devinin Galaxy telefon serisinin birkaçında değişik kimlik onaylama metodu uygulanıyor. Cihazlarda parola korumasına ek olarak, parmak izi okuyucu, iris tarayıcı ve yüz tanıma teknolojisi mevcut.
 
Avuç içi teknolojisinin de bu özelliklere dahil olacağını hesaba katarsak, büyük ihtimalle başlı başına bir güvenlik alternatifinden ziyade tamamlayıcı bir özellik şekilde uygulamaya konulabilecek. Tabi bunun bir sonraki Samsung telefonda uygulanacağına yönelik bir garanti bulunmuyor. Buna karşın dev firma bu teknolojiyi hiç uygulamayabilir. Genellikle dev firmalar, ileride kullanma olasılığı yer almasa dahi bu çeşit patentlere sahip olup sayede ellerinde bulundurduklarına kanıklık ettik.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>