444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Zihinsel Engellileri Takip Edecek Teknoloji Geliştirildi

Zihinsel Engellileri Takip Edecek Teknoloji Geliştirildi

Zihinsel engellileri takip edecek teknoloji geliştirildi. Küçük mucitler, zihinsel engellilerin, çocukların ve alzheimer hastalarının belirlenen mevkiden ayrıldığı zaman aileleri ikaz edecek teknoloji geliştirdi.
 
Zihinsel engellileri takip edecek teknoloji geliştirilirken bu mini ebatlı buluş, ufak çocuk, zihinsel engelli insanlara ve alzheimer hastalarına yerleştirilecek. Bu cihazı taşıyacak kişiler belirlenen alandan ayrılmaları ile birlikte ailelerine ikazda bulunacak.

Aileleri, Yakınlarını İzleyebilecek

Küçük mucitlerin en ufak olanı, projeyi engelliler adına geliştirdiklerini belirtti. Buluşlarını engelliler adına geliştiklerini belirten mucitler, aynı zamanda buluşlarının ebeveynlerin yakınlarını izleyebilmesine imkan verdiğini aktardı. Mucitler, zihinsel engelliler, kendi arzuları ile hayatlarını sürdüremeyecek halde olmalarından dolayı bunları ailelerinin takip edebilmesi gerekmektedir. Buluşumuz, herhangi tehlike teşkil eden bir vaziyette ailelerin bu kişileri bulabilmesine olanak sağladığını belirtti.

Belirlenen Alandan Ayrıldığında İkaz Edecek

Bu cihaz, GPS ve 3G teknolojilerinden faydalanarak geliştirildi. Aileler, internet yada telefonları aracılığı ile çocuklarını arzu ettikleri alanda takip edebilecekler. Aileler, bu buluşa belirli bir mevki/alan/yer tanıtması gerekmekte. Çocuklar bu alandan ayrıldığı takdirde, ailelere sesli ve ya yazılı olarak bilgilendirmede bulunuyor.
 
Küçük mucitler, yaşlılar ve engellilere ilişkin çalışmalarını sürdürdükleri belirtti. Bu projenin alzheimer hastaları adına da kullanıma sunulabileceğini belirtilirken küçük çocuklar adına da uygulanabilecek. Çünkü; çocuk kaçırma vakalarından önemli bir yükselme yaşanmakta. Bu cihaz, çocuk, park alandan ayrıldığında aileye mesaj gönderecek. Gerek yaşlılar gerek alzeimer hastaları gerekse küçük çocuklar için bu cihazın bir nevi mecburiyet barındırdığı belirtildi.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>