444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple’a Patent Davalarından yüksek miktarda gelir elde etti

Apple’a Patent Davalarından yüksek miktarda gelir elde etti. Yüksek Mahkemeden gelen açıklamaya istinaden, 2014 yılında alınan ve günümüze kadar devam eden patent davaları nihayet sonuçlandı.

Apple’a patent davasından 120 milyon tl gelir elde etmesinin yanı sıra  bu yasal süreçte yapılan pek çok şikayet konusu oldu. Özellikle Apple’ın aşina olan ekran kilidine ve bağlantı linklere dair birtakım patentler bunlardan bazıları. Sonunda Samsung’un her 2 patente yönelik ihlal suçu islediği hükme varıldı. Fakat bu tür bir kararın 2 sene sonra tespit edilmesi enteresan bir gelişme. Hatta davanın bir zaman kapanılarak tekrarda açıldığı dahi hafızalarda. Samsung firması ise boş durma ve davanın sonucunda tekrardan Yüksek Mahkeme nezdine müracaat etti.

Uzun Süredir Süren Hukuki Süreç Fakat Artık Kullanılmayan Kilit

Tabiki de dev firma Samsung şirketi bu durumdan hiç hoşnut olacak gibi durmuyor. Samsung firmasının temsilcisi ise, tartışmalarının, mahkemenin yeniliğe özendiren patent sisteminin art niyetli kullanıma sunulmasını engelleyen standartları eski şekline getirme sürecinin gerektiğini düşünen pek çok destekçi eliyle ifade edildiğini belirterek, marka bu durum ile birlikte verilen hükmün, Apple’ın geçersiz patent diğer ifade ile haksız kazanç almasını sağladığını belirtti. Bu sürecin ilginç tarafı ise uzun süredir süren hukuki süreç fakat artık kullanılmayan kilit uygulaması.
 
Apple cephesinden ise yapılan bu açıklamaya karşı bir yanıt gelmedi. Bu durum ile birlikte, Apple ile Samsung arasında yaşanan savaşlar son bulacak gibi görünmüyor. Sadece bu durumun bir davanın hükme bağlandığı ve daha çok savaşlarının yer aldığını hatırlatalım.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>