444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığını Bitiren Buluş

Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığını bitirecek panzehir geliştirildi. Bilindiği gibi kene sokması sonucunda yakalanan hastalığına ilişkin, uzun uğraşlar sonucunda gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda elde edilen panzehrin yani aşının, hastalarda yapılan denemelerde olumlu sonuç alındığı belirtildi. 
 
Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığını bitirecek panzehir olan buluş, Akademisyenlerin 2010 yılından günümüze kadar üzerinde çalıştığı hastalığa umut olabilecek aşıda çalışmalara devam ediliyor.
 
Bu doğrultuda Türk akademisyenlerin ürettiği aşının, kobay hayvanları üzerinde yapılan testlerin sonuçlanması akabinde insanlar üzerinde uygulanan deneylerde de başarılı sonuç elde edildi. Kenelerin sebep olduğu hastalığa karşı üretilen aşının bir takım süreçlerinin geçtiğimiz aylarda sonuçlandığı ve insanlar üzerinde denemeler yapıldığı aktarıldı.
 
Kısaca aşı, insanlarda herhangi bir ters etki yaratmadığı kanıtlandığı aktaran aşıyı geliştiren akademisyenler, şunları belirtti:
 
Yapılan tetkikler, aşının verimli bir aşı olduğunu ispatlamıştır. Buluşun son deneyleri gerçekleşiyor ve büyük ihtimaller önümüzdeki ayı sonunda (Ekim sonu) son rapor, TÜBİTAK ve Sağlık Bakanlığı nezdine ileteceğiz. Hatalığı bitirecek buluş panzehrin, Faz-1 kısmı sona ermiş olacak. Artık önümüzde Faz-2 ve Faz-3 süreçleri bulunuyor. Gönüllü insanlarda başka sayıca çok insanlar üzerinde deneme yapmamız gerekmektedir. Faz-2 sürecinde 300 kadar, Faz-3'te 5000 insan üzerinde denememiz gerekir. Aşının kullanıma sunulması açısından büyük laboratuvara ve cihazlara gereksinim duymaktayız. Bu hastalık, ülkemizde yaklaşık 15 yıldır süren bir zoonotik rahatsızlık. Aşı yani hastalığa karşı bir panzehir çalışmalarımıza girişmemizin ardından bazı verilere ulaşmamız akabinde ülkemizden ve Avrupa’dan patentini sahip olduk. Hücre kültür bazlı olan bu hastalığın aşısının dünyada bir ilk olmasının yanında aldığımız patentte ilk patent özelliğindedir."
 
Dünyanın bu hususta bir rekabet içerisinde yer aldığını ve hızlı davranmalarının gerektiğini belirten aşının geliştiricisi akademisyenimiz, yürütülen çalışma ile kenelerin yol açtığı hastalık adına ürettiğimiz aşının insanlar üzerinde yan etkisi bulunmuyor. Rahatlıkla belirtebilirim ki bu aşı gayet güvenli ve koruyucu özelliğinde. İnşallah tek temennimiz bu aşıyı ülkemize kazandırmak, ifadelerini kullandı.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>