444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple’ın Kullanıcının Sesine Odaklı Patenti

Apple’ın kullanıcının sesine odaklı patenti aldığı ortaya çıktı. İleriki zamanlarda Mac bilgisayarlar, kullanıcının durumuna göre hareket edebilir.

Apple’ın kullanıcının sesine odaklı patenti ile önümüzdeki aylarda piyasaya süper-güçlü iMac Pro'yu sürmeye hazırlanıyor. Patentin görünüşüne göz atılırsa teknoloji firmasının çıkaracağı bilgisayarları hakkında enteresan fikirleri bulunmakta. Söz konusu insan sesine odaklı patent, geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Patentin özelliği ise, kişilerin sesine odaklı ses çıkarabiliyor.

Patent, kullanıcıların mönitörden değişik mesafelerde olduğu haller adına video kamera ve birden çok mikrofonun kullanımına ilişkin tarif yapmakta. Yani,bu sistem bilgisayardan uzaklaşan kişiyi belirleyerek ona tepki olarak sesini kendiliğinden açma özelliğine sahip. Tabi tam zıttı şekilde de olabilir, hoparlörlere kişi sisteme yakınlaşması ile sesini azaltabiliyor. Evde dolaşırken müzik dinlemek ama işe işe yarar bir özelli gibi görünebilir, fakat daha fazla kullanıcı işe dahil olması ile birlikte sistem daha da enteresan hal alıyor.

Patent kaydına göz atarsak, bu sistem video chat esnasında bir kullanıcıya odaklanmak amacı ile işlem görebilir. Yani biri kişi bir video konferansı yapması durumunda ve diğer kişilerde aynı anda konuşması durumundan arka kısımdaki kişinin sesini işitmekte güçlük çekiyorsa, o kullanıcıyı belirleyerek mikrofonların o kullanıcıya odaklanabiliyor. Fakat her zaman olduğu gibi bir patent, teknoloji şirketi bu özellik hakkında gerçekten çalışma yaptığını ifade etmiyor. Bu durumu bir tarafa bırakalım, şirketin iPhone 8'i piyasaya sürmesini beklediğimiz zaman aklındaki düşünleri öğrenme şansı edineceğiz.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>