444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

İzolasyon Özellikli tuğla Geliştirildi

İzolasyon özellikli tuğla geliştirildi. Bilim insanları tarafından üretilen buluş, ısı, su ve ses geçirmeme özelliğine sahip.

İzolasyon özellikli tuğla, içerdiği kimyasalların nitelikleri ile bilinen tuğla çeşitlerinden ayrılıyor. İzolasyon yani yalıtım kapsamından yer alan tuğlanın elektrik krizinin yükünü hafifletmekte amacı ile uygulanabileceği aktarılıyor. Buluşun, normal çimento ve kumdan geliştirildiği lakin içeriğinde ilave olarak kimyasal formüller ile ısı, su ve ses izolasyonunu tedarik ettiği belirtildi.

Geliştirilen tuğla sayesinde yazın serin bir ortam oluşturulacak Günümüzde inşa edilen yapılarda uygulanan malzemeler ısı yalıtımı amacı ile geliştirilmemiş, günümüzde kullanılan tuğlalar ile inşa edilen yapılara yaz aylarında sıcaklığı geçirdiği ve odaya bulunan ısıyı yükselttiği, kış aylarında ise bu durumun tam zıttı olduğu belirtildi. Üretilen buluşu inşa edilecek yapılarda, kış aylarında ısınma problemlerinin hafifleyeceğini, yazın ise serin bir alanın oluşturulacağı ifade edilirken, bu durumun insanlara maddi anlamda destek sağlanabileceğini aktarıldı.

Yeni nesil tuğlanın kullanıma sunulması yaşanacak enerji sıkıntısından oluşacak problemlerinde hafiflemesine yardım edecek. Buluşu geliştiren bilim insanlarında gerekli olanakları ve desteklerin temin edilmesi akabinde tuğlanın seri üretimine geçileceği belirtilirken, buluşun tamamen çevre ile dost olduğunu ve tüketici kesimde ekonomik bakımından ilave bir masraf açmayacağı belirtildi.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>