444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

iPhone'lara Sağlık Taraması Geliyor

iPhone'lara sağlık taraması geliyor. Günümüz iPhone telefonlarının sağlık verileri toplamada gayet verimli bileşenleri olduğu, yeni alınan patent içeriğinde gün yüzüne çıktı. Kamera, ışık sensörü ve yakınlık sensörü ile sağlığımız ile ilişkili pek çok veriyi iPhone telefonlarımız yardımı ile elde edeceğiz.
 
Dev firmanın iPhone’lar için aldığı yeni patent, cihazın bazı teknolojik özellikleri yardımı ile sağlık taramalarının ne tür yapılacağı hakkında bilgiler sunuyor.
 
Elektronik cihaz bir ve ya daha çok kamera ve yakınlık sensörü yardımı ile, cihazın yüzey kısmına dokunanlar, vücuduna ışık iletir ve bir ve ya daha çok kamera, ortam ışığı sensörü ve yakınlık sensörü yardımı ile kullanıcının vücut kısmından yansıyan ışığın minimum bir kısmını algılar. Elektronik cihaz, algılanan ışığa odaklı sensör verilerine sonucunda sağlık verilerini hesaplar.
 
Teknoloji devi aynı zamanda ilerleyen sağlık ölçümleri adına aynı bölgeye ilave olarak sensör koymayı ve kullanmayı planlıyor.
 
Patent, örneğin, vücut yağının ölçümünü yapmak amacı ile kullanılan bir takım sofistike basküllere benzer elektrik bağlantılarını tanımlayabiliyor. Aynı bağlantılar EKG çekimi amacı ile de kullanılmakta. Bu kullanım şekli minimum bir iPhone telefonda bulunuyor.
 
Daha gelişmiş donanımlar ile karşılanabilecek sağlıkla ilişkin muhtemel veri türlerinin gayet etkileyici olduğunu görmekteyiz.
 
Bazı ölçümler, var olan iPhone modellerinde yer alan düşük teknolojili ortam ışığı teknolojisi ile yapılabiliyorken, patente bakıldığında optimum kullanımı için daha ileri komponentlerin uygulanması gerekliliği ifade ediliyor.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>