444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple’a Patent Davasından Dolayı Rekor Tazminat

Apple’a patent davasından dolayı rekor tazminat. Nokia ile patent krizi yaşayan dev firma, yaşanan krizi çözüme kavuşturmak için, rakibine tazminat olarak 6 milyar lira yatırdı. Geçtiğimiz aylarda, iki firma da süren davaların kapatılmasını kabul etti ve uzun yıllı bir patent değişimi anlaşmasına vardı. Fakat, imzalanan anlaşmanın özellikleri hakkında açıklama yapılmadı.
 
Apple’a patent suçundan dolayı rekor tazminat. Apple’dan 6 milyarlık patent anlaşması sonucunda, yapılan kazanç çağrısında rakip firma olan Nokia şirketi, anlaşma gereği 6 milyar lira aldığını duyurdu. Firma bu anlaşma ile beraber ileride Apple ile yapılacak ortaklık konusunda detaylı açıklamalar yaptı.
 
Nokia, rakibi ile yaptığı ortaklığın sonucunda, ağ ve dijital sağlık birimi departmanlarına güç vereceğini iletti. Nokia, gelecekte, patent lisanslama satışları bakımından rakibinde gelen telif hakları, ileride elde edeceği kazançlarını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. Şirket, kasasına giren 6 milyardan faydalanma yolları düşünürken, ileriki üç aylık kazanç çağrısında açıklayacak.
 
Geçen sene Nokia, patent ihlalleri gerekçesi ile rakibine karşı yasal süreç başlatmıştır. Sonuç olarak, Apple geri döndü ve firma aleyhine kendi yasal süreci başlattı. Bir Nokia firması olan Withings‘ten pek çok sağlık ürünleri Apple’ın sanal mağazasından kaldırılmıştı.
 
Bu 2 firma birbiriyle hukuki savaşa girmesi ilk kez değil. Büyük firmalar savaşmaktan ziyade uzmanlıklarını paylaşmayı kabul etmesi tüketici nezdinde her zaman olumludur. Nokia’nın post-Microsoft çağında, anlaşmanın ekonomik bakımdan nasıl finanse edildiğini gözlemlemek farklı olacak.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>