444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple'a Patent Davasından Büyük Şok

Apple'a patent davasından büyük şok. Bir üniversite ile yasal süreç yaşayan teknoloji devi, görülen patent davasını kaybetmesi ile birlikte, faizlerle beraber inanılmaz bir rakam ödeyecek. Bu rakam yaklaşık 2 milyar liraya.
 
Apple’a patent davasından büyük şok gelerek, sonuç olarak, 2 milyar lira tazminat ödemesine hüküm verildi.
 
A7, A8 ve A8X çipsetlerinde yer alan bilgisayar işleme cihazları le ilişkin bir patentte ilişkin ihlal sebebi ile Apple şirketine karşı yasal süreç başlatılmıştı.
 
Apple'in patent ihlali bahislerini yönelik yapılan suçlamaları kabule etmese de dava ile ilişkin olarak mahkeme tarafından hüküm verildi. 
 
Mahkeme, 2015 yılının son aylarında jüri görüşlerine kazandığı ve tüm tutarların toplamı ile 2 milyara lira bulan bir bedel ödenmesine karar verildi.
 
Teknoloji devinden gelen açıklamada, bilgisayar işlemci teknolojisi ile ilişkin patent ihlali davasının 2016’nın son aylarına kadar sürdüğü ve bu durumun faizleri ile beraber uzun boyutlu bir zararın olduğuna dikkat çekti.
 
Konu ile ilişkin resmi açıklama gelmese de Apple şirketi tam tamına 2 milyarı bulan cezaya yönelik itiraz edeceği gelen bilgiler arasında.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>