444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Hidrojen Gazı ile İşlev Gören Kombi Geliştirildi

‘‘Hidrojen gazı ile işlev gören kombi geliştirildi. Hidrojen gazının, gerek temiz gerekse ucuz bir enerji kaynağı olması ile birlikte artık tuzlu olan doğalgaz faturaları sıfırlanacak. ’’

Hidrojen gazı ile işlev gören kombiyi geliştirmesinin yanı sıra dünyanın hidrojen ile işlev gören ilk kombi özelliğini taşıdığını belirtilen buluş sahibi, gerek temiz gerekse daha hesaplı bir enerji kaynağı hidrojen gazı sayesinde bundan böyle doğalgaza para ödenmeyeceğini belirtti.
 
20 senedir hidrojen ile ilişkin araştırmalarda bulunan cihaz üreticisi, dünya genelinde ilk defa hidrojen ile işleyen kombiyi tasarladığını ve seri üretimine geçtiğini aktardı. Hidrojenin 1 gramı ile 1 buçuk milyon kilo kalori elde ettiğini belirten cihaz üreticisi, bir evin ısınması açısından yaklaşık 20 bin kilokalori enerjiye gereksinim bulunmaktadır. Hidrojenin 1 gramı ile 75 konutun enerjisini temin edebiliriz. Elimizde önemli bir fırsat var ve ülke olarak enerji bağımlılığımızı bitirebiliriz, temiz ve sürdürülebilir enerjiyi bulduk, şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
Tasarlanan hidrojenli kombi, doğalgaz kullanımını son vermesi ile birlikte yaklaşık % 40 civarında tasarrufta bulunduruyor. Cihaz bu özellikleri ile birlikte Dünya Hidrojen Enerji Birliği’nin de ilgisini de çekti.

Seri Üretime Geçti

Dünya Hidrojen Birliği’nde günümüze kadar hiçbir Türk’ün hidrojen konusu ile ilişkin tanıtımda bulunmadığını belirten buluşçu, patentini ve ülkeler arası tüm belgelerini tedarik ettiğini ifade ederek hidrojen ile çalışan kombinin seri üretimine geçtiği aktardı. Şuan ülkemizde 35 adet bayi ve 5 bin konutta kullanılmakta olduğunu belirtti.
 
Üretimi yapılan cihazın sadece 1 litre su ile 100 metrekarelik haneyi ısıttığı dile getirilerek, cihazın hakkında, hanelerde kullanılan elektrik ve su hatları ile sistemli çalışan bir cihaz. Suda temin edilen hidrojen anında kombide yanıyor ve ısı oluşuyor. Oluşan sıcak suyu, peteklere, mutfağa ve banyoya iletebilirsiniz. Sistem elektrik ve su tüketimini biraz yükseltiyor, lakin doğalgaz son veriyor. Fakat sistemi elektrikten ziyade güneş enerjisinde sağlanacak enerji ile çalıştırılması durumunda, 100 metrekarelik bir hane günlük 10 kuruşa gibi bir mevlaya ısıtılabilir.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>