444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Suyun Elektrolizi ile Yakıt Yakımını Azaltan Buluş

‘‘ Yakıt tasarrufunu elektroliz ile sağlayan buluş tasarlandı. Konyalı mucidin tasarladığı cihaz, suyun elektrolizi ile yakıt yakımını azaltıyor. ’’

Suyun elektrolizi ile yakıt yakımını azaltan buluş, motora doğru yol alan havayı, oksijen  ve hidrojen ile karıştırarak yakıt kullanımını  ⅕ oranında indirgiyor.
 
Konya’da yaşayan mucidin tasarladığı sistem, suyu moleküllerine ayıran elektroliz cihazını kullanarak motora yol alan havayı zenginleştirmesi ile birlikte yakıtın kolay yanmasını sağlayarak yakıtta % 20’ye oranında tasarrufta bulunuyor.
 
Cihazın üreticisi, araçların tümünde uygulanan bu sistem, motora doğru yol alan havayı hidrojen ve oksijen ile karıştırarak yakıt kullanımını % 20  civarında indirgendiği belirtti. Suyu moleküllerine ayıran elektroliz cihazı tasarladık. 10 seneyi aşkındır sistemi araçlarda kullanıyoruz. Sistemimiz araç çalıştığında aktifleşiyor ve gaz elde ediyor. Bu gazlar sistemimizden emme manifoltuna iletilerek yanma odasına geçen havaya karışıyor ve havanın sıkışma miktarında değişim sağlıyor. Kısaca motora giden havayı hidrojen ve oksijen ile karıştırarak kullanılan yakıtı azaltıyoruz, ifadelerini kullandı.
 
Konyalı mucit, sistemimiz sayesinde motor gücünde 7 ila 10 beygirlik artış olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:
 
‘’ Sistemimin bu özelliği ile birlikte motordaki kurum ve pislikleri temizleyerek motoru temiz durmasını sağlıyor. Motorun düzenli işlemesini sağlar ve harareti azaltır. Araçlarda kullanılan yakıtta % 15 ile % 30 arası azaltımda bulunuyor. Eksoz emisyon değerini 10 misli değerinde indirgeyerek çevreye fevkalade bir katkıda bulunuyor. Tüplü araçlarda yaşanan performans düşüklüğünü azaltıyor.’
 
Sistemi tüm araçlarda uygulamanın mümkün olduğunu belirten mucit, şimdiye kadar bu sistemini binlerce araca hatta ve hatta gemilere bile taktığını belirtti. 14 senede taktığı araçlarda % 98 oranında başarılı olduklarını aktardı.
 
Piyasada cihazına benzer pek çok cihazın olduğunu fakat elektrolizi devamlı yapabilen bir cihazın yer almadığı belirten mucit, bu durumu sağladığı belirtti. Bize, hidrojen molekülünün motora yönelik olumsuz etkisi soruluyor. Hidrojen girdiği zaman ısı yükselmez hatta silindirin ısı azalır. Sebebi ise hidrojen molekülü oraya giden havayı zenginleştirmek adına uygulanıyor, ifadelerini kullandı.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>